Last news in Fakti

23 Август, 2014 09:45 4 124 6

Още мускули за Dodge Viper

  • viper-
  • dodge-
  • chrysler
Моделът Viper винаги се е славил като най-мощният в цялата гама на Chrysler. Сега обаче, с появата на модификацията Hellcat на Dodge Charger и Challenger, Viper остана на втори план. Hellcat версиите бяха снабдени с V-образен осемцилиндров компресорен агрегат с мощност 707 конски сили и атмосферният V10 на Viper с 640 коня вече не изглежда толкова внушителен.
 
Конструкторите на Viper обаче няма да оставят нещата така, но няма и да прибегнат до монтирането на Hellcat под капака на Viper. Експертите от SRT имат друг коз в ръкава си - форсиран вариант на десетцилиндровия агрегат, от който са успели да изцедят мощност, надхвърляща 800 конски сили. По непотвърдена информация в Chrysler вече разполагат с прототип на форсирания мотор и монтирането му във Viper ще започне съвсем скоро.
 
Най-вероятно този агрегат ще разполага с максимален въртящ момент от 881 Нм, като за целта ще трябва и съществено модернизиране на компоненти като шаси, трансмисия, окачване и каросерия. Така новата форсирана версия на атмосферния V10 ще има за цел отново да постави Viper на върха, където винаги е било неговото място, както и да го противопостави на основния му конкурент - новото поколение на Corvette Z06.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    4 4 Отговор
    НЕ СТАВА САМО С МУСКУЛИ ТРЯБВА И АКЪЛ

    Коментиран от #5

  • 2 Тошко

    1 3 Отговор
    И какво - на това му трябва една туба бензин, за да се придвижи до отсрещния магазин.
  • 3

    2 2 Отговор
    Бая войни ша направят още тия под предтекст, че овобождават някоя нефтена държава от някъв диктатор, само и само да си карат т...те огромни коли.
  • 4 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
  • 5 Симеон Тасев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":


    голема си
  • 6 CarPro

    0 0 Отговор
    The best dizain mosht i skorost No da ne zabravqme i pari za gorivo.