Last news in Fakti

3 Септември, 2014 11:45, обновена 3 Септември, 2014 12:11 5 516 17

Freelander е мъртъв, да живее Discovery Sport!

  • land rover-
  • discovery sport-
  • freelander

Land Rover представи официално наследника на Freelander. Discovery Sport ще се произвежда в завода на компанията в Ливърпул, а продажбите започват в началото на следващата година.



Новият британски всъдеход е дълъг 4 590 при междуосие 2 740 мм. Това го прави 239 мм по-къс от големия Land Rover Discovery, но и 9 см по-дълъг от Freelander. Sport има и 80 мм по-дълга база от предшественика си.



Багажникът на новия модел поема 829 литра. Всички версии с изключение на базовата обаче ще се екипират с подвижни задни седалки с надлъжен ход от 160 мм. Когато са изместени максимално напред, полезният обем на товарния отсек нараства до 981 литра.



Land Rover Discovery Sport ще се предлага с два турбодвигателя. Дизелът има обем 2.2 литра и в зависимост от модификацията развива 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. Въртящият момент и при двете версии е 420 Нм, които са достъпни от 1 700 об/мин.



Двулитровият бензинов мотор с директно впръскване развива 240 коня и 340 Нм. От Land Rover твърдят, че средният разход е 6.7 литра на 100 км. Агрегатът ще се съчетава само с деветстепенна автоматична трансмисия ZF, която тежи 7.5 кг по-малко от предишния шестстепенен автоматик на компанията. Скоростната кутия ще се предлага като опция и за дизеловата версия, чиято базова модификация ще се оборудва с "ръчна" трансмисия с шест предавки.



Land Rover Discovery Sport ще атакува пазара с постоянно двойно предаване с муфа Haldex или автоматично включващ се Active Driveline, който ще бъде достъпен само за дизеловите модификации с пет места (трети ред седалки ще може да се поръча за всички версии на модела). По-късно ще бъде пуснат и вариант с предно задвижване.



Наследникът на Freelander ще разполага със система Terrain Response, която настройва работата на двигателя, скоростната кутия и окачването в зависимост от настилката. Електрониката предлага четири режима - стандартен General, Grass/Gravel/Snow за движение в хлъзгави условия, Sand - за пясък и Mud and Ruts - за кал.



В списъка с опциите за Discovery Sport влиза системата за помощ при преодоляване на брод Wade Sensing. Тя определя дълбочината на водата чрез сензори в страничните огледала, предава информацията на осеминчовия екран на мултимедията и при опасност предупреждава водача със звукови сигнали. Максималната дълбочина на газене е 600 мм.



Сред електронните помощници има също система за следене на лентата, парктроник, функция за разпознаване на пътните знаци, за следене на слепите зони в страничните огледала и еърбег за пешеходци.



Срещу допълнително заплащане ще се предлагат също прожекционен дисплей, аудиосистема Meridian със 17 говорителя и функцията Land Rover InControl App, която позволява оптимизиране на приложения в мобилни устройства с операционни системи iOS и Android за използване чрез мултимедията на автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    2 0 Отговор
    krasota
  • 2 Монго

    3 0 Отговор
    Хубаво е, формите му се "въртят" около "Евок"-а
  • 3 Нема Бира

    1 0 Отговор
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДОШО ПЕТФЪШКИЕВ

    1 7 Отговор
    аман от тия немски кашони Нисан Джук е красота и удоволствие за всички сетива

    Коментиран от #6

  • 6 Румен Янев

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "ДОШО ПЕТФЪШКИЕВ":

    Първо не е немски а британски и изобщо не е кашон ! А прехваления от теб джук стимулира единствено един орган за който е нужна тоалетна хартия

    Коментиран от #14, #16

  • 7 [Spewn!]

    1 1 Отговор
    И накрая някой тъп "чаршаф" с прекалено много пари ще овце в него. Такива автомобили да не се купуват от хора, които не оценяват какво имат.
  • 8 Пакман

    1 1 Отговор
    Нещо много дебели ми изглеждат вече с тези мънички решетки отпред
  • 9 гого

    1 1 Отговор
    ...страхотен е!
  • 10 Никой

    2 1 Отговор
    Много добър
  • 11 Владислав Димитров

    2 0 Отговор
    Отличен автомобил, от всяка една страна ! Нормално движи по хубав път, нормално и по лош, качествен салон + идеален размер (нито много малък, нито много голям) и дизайна, също радва окото , остана само да разберем колко ще струва и.... може да започнем да мечтаем .
  • 12 running wild

    1 0 Отговор
    Колата е много яка! Само не ми е ясно как при 4 и 60 дължина направиха 820 литра багажник?! От снимките не може да се предположи такова нещо. Имал съм кола с такъв багажник, но става въпрос за най-грамадните ванове. В момента имам и 'жипка при 4 и 40 дължина, багажника и е 510 литра! А производителят и е наблегнал на този отсек! Тези как са го постигнали това...

    Коментиран от #15

  • 13 Кобрата

    1 1 Отговор
    Уникален автомобил
  • 14 Autohouse Randm

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

  • 15 CarPro

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "running wild":

    Със пари и реактивен двигател ще сложат.Магиите на Механиката.
  • 16 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

    Наборе, не е нито германски, нито британски..., на "Тата" е...
  • 17 mitko mitov

    2 0 Отговор
    Традиция,съвременен дизайн и нови технологии събрани в едно.Красота.