Last news in Fakti

7 Октомври, 2014 11:06, обновена 7 Октомври, 2014 11:09 5 701 9

Renault пуска пикап

  • renault-
  • nissan-
  • navara

Пикап от среден клас ще обогати гамата на Renault за първи път в историята на марката, твърди CarAdvice. Австралийското издание цитира вицепрезидента на Режията Жил Норман, според когото новият товаро-пътнически модел ще се конкурира с Toyota Hilux.

Френският пикап ще бъде готов през 2016 г. Автомобилът ще бъде построен на "платформата на един от моделите на алианса Renault-Nissan, но дизайнът ще се различава съществено от него". Най-вероятен донор за проекта изглежда новото поколение на Nissan Navara, представено през лятото. Японският работяга има модернизирано шаси от предишната генерация с доработен заден мост и листови ресори.

Все още липсва каквато и да било информация за възможните двигатели на френската версия на модела. Navara се оборудва с 2.5-литров дизел в два мощностни варианта със 163 (403 Нм) и 190 (450 Нм) конски сили. Двата пикапа ще се произвеждат в завода на Nissan в Тайланд. Според Жил Норман основни целеви пазари на модела ще бъдат Северна и Латинска Америка, както и Източна Европа, където търсенето на подобни автомобили се засилва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    1 0 Отговор
    Сетиха се пак за листовите ресори. Нещо което е изпитано във времето трябва да се доразвива.
  • 2 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор
    Нищо лично против Рено (притежавам автомобил от тази марка и съм доволен за това, което получавам от него и за ниските разходи по обслужването му), но все пак си мисля, че Рено би трябвало да си насочват усилията към компактния и среден клас автомобили. При няколкото им опити за премиум такъв претърпяха незадоволителни нива на продажбите. Опитите им в SUV-сегмента (доколкото Koleos и Scenic RX4 бяха такива) също претърпяха неуспех. Така че и този пикап едва ли ще се радва на някаква особена популярност. Все пак си има достатъчно автомобилни марки, които да д утвърдени традиции в производството на подобен род возила.
  • 3 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор
    Интересно ще е вероятно да възродят Alpine-то, както се говореше преди няколко месеца. Като цяло Рено имат технологии и успехи в автомобилните спортове - и вероятно ще им се получи при Алпина. Нещо за приятно изкарване на свободното време, естествено на достъпна цена.
    И все пак - това е лично мнение. Имат си хората сума ти експерти, дизайнери и т.н. - всеки бранд си решава къде да насочи усилиято си и какво да произвежда.
  • 4 Кобрата

    1 0 Отговор
    Като цяло Реното е добро, но срещу Toyota Hilux няма големи шансове.

    Коментиран от #6

  • 5 Дошо

    1 0 Отговор
    Чиста навара
  • 6 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кобрата":

  • 7 недко

    0 0 Отговор
    имал съм такова за нищо не става
  • 8 Ivo Angelov

    0 0 Отговор
    Поредната бангия
  • 9 Autohouse Randm

    0 0 Отговор
    do 7 imal si nanaisi ferodo