Last news in Fakti

18 Октомври, 2014 09:54, обновена 18 Октомври, 2014 09:57 4 296 25

MINI детронира Megane на "Нюрбургринг"

  • mini-
  • cooper jcw-
  • schirra-
  • рекорд-
  • нюрбургринг-
  • renault-
  • megane-
  • 275 trophy-r-
  • тунинг

Горещият хечбек Renault Megane 275 Trophy-R изгуби титлата "Най-бърз автомобил с предно предаване на "Северната дъга" на "Нюрбургринг". Новия рекорд постави тунингован MINI Cooper JCW, управляван от редактора на Sport Auto Кристиан Гебхард, който завъртя обиколка за 7 мин. и 44 секунди, съобщават от немското списание.



Новият рекордьор е доработен от ателието Schirra. Автомобилът е подготвен за пистови състезания, но има сертификат за движение по пътищата за общо ползване. Тунингът засяга двигателя на стандартното MINI, но усилията са вложени най-вече в намаляване на масата на колата, която тежи 1 005 кг - със 175 по-малко от заводския John Cooper Works.



Хечбекът е лишен от задни седалки, а предните стъкла за заменени от плексиглас. Салонът е "оголен" в максимална степен и е монтиран нов аеродинамичен пакет с елементи от въглеродни нишки.



Мощността на 1.6-литровия турбомотор е увеличена от 211 на 290 коня. За по-ефективното им пренасяне на пътната настилка се грижат самоблокиращ диференциал Drexler, спортно окачване KW и гуми Dunlop Direzza 03G.



Постижението на подготвеното от Schirra MINI е по-добро с 10 секунди от резултата на Renault Megane 275 Trophy-R. Освен това тунингованият автомобил завърта обиколка с 50 сек. по-бързо от стандартния Cooper JCW, със секунда по-малко от Audi R8 V10 plus и с две - от Lamborghini Gallardo Superleggera.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japoneze

    10 5 Отговор
    Плексигласов кашон без седалки - можела да се кара и по пътищата,ще седим на дъски!Много ги е яд на Франсетата - ще се съблекат чисто голи само и само да бият времето им.
    Самият факт че всички напоследък искат да бият Мегана говори че това е колата еталон - има ли завои Реното е непобедимо.
  • 2 блабла

    10 6 Отговор
    Само дето Реното е фабрично, така че нищо не са изгубили Французите.

    Коментиран от #5

  • 3 Мони НСА

    3 9 Отговор
    Реното e клозет
  • 4 Shmeker

    3 4 Отговор
    Мдаа Реното май е заводско. Но все пак това Мини става най-бързият автомобил на предно, освен това времето му е около големи спортисти.
  • 5 ярослав станчев

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "блабла":

    И кое му е фабричното на Рено Меган РС? Колата за рекордната обиколка е оборудвана с опционалното шаси Cup с блокировка на диференциала,премахнато е всичко излишно - стандартите седалки, шумоизолацията, климатика, мултимедийната система и дори задната чистачка. Акумулаторът също е олекотен, а отзад е поставен каркас за безопасност.
    В крайна сметка автомобилът с мощност 275 к.с. е отслабнал със 100 кг. Освен това версията Trophy-R разчита на изпускателна система Akrapovic и регулируеми амортисьори Ohlins.
    Е тази кола без седалки,климатик,кастифон и чистачки ли се продава серийно?Обаче има ауспух Акраповиц,регулируемо окачване и ролбар,ОЗ рейсинг джанти и специални гуми,стандартно,така ли?Дори човека карал Реното на пистата е професионален състезател и тест пилот на Рено Спорт-Лоран Юргон,ако не знаеш.
    Всички коли дали рекордни времена на Ринга са с някакви доработки,главно се цели намаляване на теглото.Някои повече,други по-малко.
    Иначе няма как да стане.

    Коментиран от #11

  • 6 Ръжен

    3 2 Отговор
    Много важно, на кой му пука, поредната безмислица...
  • 7 CarPro

    0 3 Отговор
    Em bravo na malkata p.4evashka a poglednato mini e sportna marka kakto i da e nqkoi shte kaje ti dobre li si no dokato karate start taralqsnic ne moje da isprevarite mini na magistrala
  • 8 Пламен Бакърджиев

    4 2 Отговор
    Колко ли хиляди километра могат да минат тези (заводски ) коли?
  • 9 ДОШО ПЕТФЪШКИЕВ

    5 1 Отговор
    Хора, днес на 18. 10. 2014- празнува нашият високоуважаван колега колега Златко жив и здрав

    Коментиран от #12

  • 10 Име:

    6 1 Отговор
    Даааааа "детронира" хахахаха със семи сликове и 100 хиляди доработки........

  • 11 Име:

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    Я виж пак Ярославе!!! ХАХА Гледам всичко си има даже няма ролбари
    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=02cpzgoVqC4[/youtube]

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ярослав станчев

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Име:":

    ЦЪК ей тука и да не спорим повече.

    Коментиран от #14

  • 14 Име:

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "ярослав станчев":

    Няма дори един сантиметър база за сравнение! На минито дори стъклата са му плексигласови (според автора всъщност може би са lexan). Нали се сещаш че почти навсякъде са незаконни за движение по пътищата! Да с регулируемо окачване и ауспуси е мегана, но със същите модификации ще бъдат и 250те произведени бройки. Нещо като Lexus LFA nurburgring edition. Докато тук някъф тунинг гараж прави 1 кола, която е незаконна за движение по пътищата в повечето държави.... Сам можеш да видиш колко повече е доработвано минито!

    Коментиран от #23

  • 15 Дженев

    3 2 Отговор
    "Най-бърз автомобил с предно предаване на "Северната дъга" -
    все пак реното е автомобил и правилно му е присъдена тая титла.
    Тоя ковчек -Минито ,не мяза и на упражнение по трудово обучение.
    Самотен "рекордьор" на никого ненужен.Болни немски амбиции.

    Коментиран от #16

  • 16 Име:

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Дженев":

    Минито е много добре направено но не това е въпроса....
  • 17 Десислав Попов

    2 1 Отговор
    Браво на немците!Със супер тунингован автомобил успяха да бият сериен,какъвто можеш да си купиш от магазина.Сериозно постижение,няма що!

    Коментиран от #19

  • 18 Мимо

    1 1 Отговор
    Един, единствен път съм се возил в Мини, НЕ съм го карал, но никога през живота си не бих си купил такъв КОШНИК!!!! Няма човек, който да ме убеди в противното!!!!
  • 19 Shmeker

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Десислав Попов":

    Минито е расов автомобил, меганът е бюджетен. Евала на тунерите от мен. Колкото до заводското рено - хубавото е, че може да се купи от магазина, но не е обикновен меган.
  • 20 iiiiiii!!!!!!!!

    0 1 Отговор
    Всеки човек знае , че Мегана е без аналог . Даже вече е доста стар в сравнение с останалите в този клас , но все още няма кой да го достигне .
  • 21 Агента

    0 1 Отговор
    Класацията за време на Нюрбургринг, е за серийно произвеждани автомобили. Какво е серийното на това Мини, не е много ясно, може би регистрационните табели. Това време няма да бъде официално признато. Така че, Реното пак ще си остане най бързо на предно, поне за сега.
  • 22

    0 1 Отговор
    Тоя кенеф Мини и двигателя му даже е допълнително форсиран , за мен Мегана си остава лидер, швабата май не може да прижевее, че и други нации могат да правят добри и бързи коли.
  • 23 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Име:":

    Абе човек не казвам,че Реното не е добра кола.Напротив,заслужава уважение за рекорда.Но както писах по-долу,няма кола която е направила бърза обиколка на Ринга и да не е барано нещо по нея.Всичките са с някакви специални пакети или някакви доработки,които серийно ги няма,винаги има нещо свалено,за да се олекотява колата.Освен това Минито може и да е тунинг,но е с разрешение за движение по нормалната мрежа,то си пише де- Автомобилът е подготвен за пистови състезания, но има сертификат за движение по пътищата за общо ползване.
    Няма какво повече да се коментира.Факт,че Мини е най-бързата кола с предно на Ринг,но е факт,че жабарите няма да оставят нещата така.А и виждаме,че в борбата е замесен и Сеат,Хонда също имат мераци и тепърва ще става още по-интересно.
  • 24 iiiiiii!!!!!!!!

    1 1 Отговор
    Да , но също така пише , че е единична бройка доработена от Schirra , т.е не е направена от Мини.
  • 25 CarPro

    1 3 Отговор
    Hahahhaha ko mu sporite Shtom mini gi detronira na4i prosto nz ko obsajdate za frenskite taralqsnici. Vaobshte kazano taq kola nqma dusha pod kapaka sled 100 km/h e pred razpadaneto. Karaite si gi