Last news in Fakti

7 Ноември, 2014 11:26, обновена 7 Ноември, 2014 11:29 16 862 10

Арабин дава $1 млн. за Костенурка

  • volkswagen-
  • kaefer-
  • хосе мухика-
  • уругвай

Колкото и невероятно да звучи, по света има държави, чиито политици водят скромен начин на живот. Може би най-яркият пример за такъв народен човек е държавният глава на Уругвай Хосе Мухика, наричан "най-бедния президент в света".

Бившият партизанин, който оглави южноамериканската страна през 2010 г., продължава да живее в малка ферма и къщичка с площ 80 м2 и дарява 90% от заплатата си за благотворителност. Както може да се предположи от неговия стил на живот, Мухика няма никакво отношение към луксозните автомобили. Вместо да се вози в подобаваща на ранга му лимузина, уругвайският президент продължава да кара своя Volkswagen Kaefer от 1987 г.



Подобно на други "странности" от битието на Мухика, който неотдавна легализира напълно марихуаната, скромната синя Костенурка все по-често попада във фокуса на политическите коментари. Последната гореща новина покрай антиката идва от срещата на страните от Г77 в Боливия, където уругвайският президент получил оферта от $1 млн. за колата си от арабски шейх.



Според испанския El Pais Мухика смятал да вземе под сериозно внимание предложението. Изкушението му от щедрото предложение разбира се било свързано с идеята да дари парите на благотворителни организации.



"Първоначално бях леко изненадан и не отдадох особено значение на офертата. После обаче се позамислих и погледнах по-сериозно на идеята. Във всеки случай тези пари биха се отразили доста добре на Техническия университет", разказва Мухика.

Уругвайският президент все още не е взел окончателно решение, но най-вероятно ще се раздели с любимата си Костенурка. Остава неясно само с какво ще се придвижва след това, тъй като с 10% от заплатата си надали ще успее да купи читава кола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лош

    14 2 Отговор
    А сега си представете Боко Тиквата в автобуса за Банкя......
  • 2 Кобрата

    14 0 Отговор
    БРАВО на човека, това сега е личност, която заслужава уважение и човек, който не се блазни от парите.

    99.9% от всички политици в България са отишли на такива постове с цел да оправят личното си положение, а за държавата и за хората не им пука, тези хора са всичките до един за разстрел.
  • 3 BayHoj

    2 2 Отговор
    Ако успее, аз ще му подаря една костенурка !
  • 4 дивака

    7 0 Отговор
    Е, това е истински политик, който мисли повече за народа си, отколкото за себе си! Де да бяха и нашите подлоги и дупедавци такива! Росенчо, Бойко и всички, които направиха голямата пачка на гъба на народа да вземат пример от този скромен човечец!
  • 5 пловдив

    5 0 Отговор
    Е това е партизанин, не като нашите някогашни..
    Е това е политик, не като нашите сегашни..
  • 6 Дудук

    4 0 Отговор
    Не случайна наричат Уругвай "Американската Швейцария" . Не са чак толкова богати, но са спокойна страна (европейски корени на неселението) със сериозна средна класа, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКО НИВО НА КОРУПЦИЯ (ненавиждат я) и едно от първите места в света по образованост на населението (98%). Та от такъв народ - такъв президент. От нашия цървулски народ - 10 години цървулски президент Гоце Ага Първаноглу.

    Коментиран от #7

  • 7 Киека

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дудук":

    Ами тук пак стигаме до извода за качеството на матряла в държавата. За съжаление Бокича е прав за нашия матрял - не става. Слаба и некачествена ракия е.
  • 8

    5 0 Отговор
    Невероятен ЧОВЕК, господ здраве да му дава, не като наште бездушни св.не.
  • 9 Димитрош

    0 0 Отговор
    От такива политици се нуждае България !
  • 10 mitko mitov

    0 0 Отговор
    Много завиждам на уругвайците за президента им,това е може би единственият политик който се разхожда по улиците без армия от бодигардове ,и спи в скромния си дом без пистолет под възглавницата си.Българите единствено можем да си мечтаем за такива политици.