Last news in Fakti

17 Декември, 2014 09:13, обновена 17 Декември, 2014 09:30 13 362 29

BMW 5er става i-модел

  • bmw-
  • 5er-
  • i5-
  • i7-
  • i3

Баварската гама от екологични автомобили с индекс i ще се обогати с хибриден седан на базата на пета серия, съобщава американското сп. Automobile. Новият модел ще носи името i5 или i7.

За основа на колата най-вероятно ще послужи удълженото BMW 5er, което немците продават на пазара в Китай от 2011 г. Хибридът ще получи сходна силова установка с тази на i8, което се оборудва с 1.5-литров бензинов двигател с мощност 231 к.с.

За разлика от спортното купе обаче седанът ще разполага не с един, а с два електромотора. Основният ще върти задните колела, а другият ще подпомага двигателя с вътрешно горене в задвижването на предните. Акумулаторите ще бъдат разположени в пода на "петицата".

Водачът на BMW i5/i7 ще може да избира между различни работни режими за конкретната пътна ситуация. Хибридният седан ще разполага с предно, задно или двойно предаване. В последния вариант електромоторите ще работят съвместно с ДВГ. Запасът на батериите ще стига за изминаването на 130 км само на ток.

Новият баварски хибрид ще съчетава дизайнерски черти от 6er Gran Coupe и следващото поколение на флагмана 7er. Прототип на i5/i7 ще бъде показан през 2017-а, а серийният седан ще дебютира година по-късно. BMW планира да продава по 30 000 екземпляра годишно. Основни целеви пазари на баварците ще бъдат Щатите и Китай. Пoдробни данни за всички модели на BMW , ще намерите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    1 1 Отговор
    прилича на газка

    Коментиран от #2

  • 2 До Shmeker

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    Оффф, писна ми от такива като теб "разбирачи", дето плюят по всичко, освен разбира се изключвайки VAG Audi. Набий си го в кратуната веднъж завинаги: на първо място е Mercedes, на второ място е BMW и чак на трето място е VAG Audi!!!!!!

    Коментиран от #5

  • 3 гост

    0 0 Отговор
    какъв мерцедес кви 5 лв къде е ауди рс6 каде е дж ти ар къде е сл65 мерцедес с тия коли над 2200кг са доста смешни
  • 4 Developer

    1 0 Отговор
    Фактите сами по себе си са верни, комбинацията е грешна. Та значи: дългата петица се казва BMW F18. Има я с горивен двигател (продава се в Китай от 2011г), има я вече и в хибриден вариант (миналата серия стартира производството). Това си е същата кола, но в хибридна версия (горивен и електродвигател). BMW i5 си е съвсем различна серия, тя няма нищо общо с F18. Ама съвсем нищо. i5 е още в разработка. Снимките са концептни. А за двигателите и - още разработчиците не са решили те какви да са и от каква електроника да се командват. Има само предложения. Ще бъде с два електродвигателя, горе долу се знаят какви ще са, но както казах още окончателно не е решено от мениджмънта.

    А за Мерцедес какво да ви кажа - БМВ ще си остане и в следващите години със повече спортен дух от Даймлер (за сравними класи автомобили). Все пак си има причина БМВ да не може да произведе толкова, колкото пазарът иска. Та така :)
  • 5 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "До Shmeker":

    Макар да карам БМВ, а преди това МБ, когато фактите говорят и ти трябва да замълчиш. Редът е точно обратен на изброения от теб. Не знам по какво ги класираш, но Ауди(самостоятелно) е лидер по продажби, пред БМВ и Мерцедес. Последните обявиха пролетта, че ще инвестират доста милиарди в разработки с цел да се върнат на върха. До тогава обаче доста време има да мине. А конкуренцията също няма да спи...
  • 6 Шматер

    1 1 Отговор
    Жалки опити на нискокачествената марка бмв да догонва другите
  • 7 Шматер

    1 0 Отговор
    бмв че фалира
  • 8 Ivaylo Golemanski

    0 0 Отговор
    Отзад ми прилича на последния модел Корола, само дето е по мазно.
  • 9 Име:

    0 0 Отговор
    Дошо би казал:
    "Много красива предница, е не колкото на А6, разбира се"
  • 10 Shmeker

    2 0 Отговор
    Грозна предница и това е баце. Не лансирам никого, бих карал всяка кола, която ми хареса, независимо от марката. От японските също - например някоя мазда, xedos, lexus, някоя друга тойота, субару и т.н. Бих си взели дачия дъстър стига да ми хареса как се кара примерно, на външен вид става. Но и всяка марка си има модели, които не харесвам.
  • 11 Ехаа

    0 0 Отговор
    supper ЗЛЕ
  • 12 Shmuler

    4 0 Отговор
    След последните ремонти по една е39 повече никога няма да направя грешката да купя бмв

    Коментиран от #18

  • 13 гостенин

    0 0 Отговор
    Точно пък БМВ, са едни от най-интелигентно и достъпно направените автомобили, за ремонт и обслужване от не професионалисти! Поне БМВ-та до около 07 - 08 година. Казвам го, от опит!

    Коментиран от #28

  • 14 Винет

    0 1 Отговор
    До коментар #13 от " До гостенин":


    Значи не си виждал бмв на живо. Всичко е точно обратното на това което казваш.
  • 15 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ТОВА Е ТАНК
  • 16 бмв е скъпо за ремонт

    2 0 Отговор
    Ама той 13 има в предвид наливане на масло, течност за чистачките и антифриз.А това за ремонта се е обърка с пастирането на колата и миенето на стъклата.Бмв-то кърти, ама и консумативите му къртят, особенно рИмонта.
  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор
    По статистика на 10 коли,една е БМВ.От тая марка в България пък само около 20% са с мощност над 200коня и моята е точно от тях.Била скъпа эа ремонт..."Ремонт" ли е 230лв Гражданска отговорност,650лв каско и 270лв пътен данък годишно?И 200лв смяна на масло на двигателя-пак годишно?Естествено че нито е най-бърэата,нито най-красива кола на пътя,но двигатела-6 цилиндъра,диэел с верига смея да твърдя че е ном 1 в света като качество на иэработка и надеждност.

    Коментиран от #26

  • 18 само аз

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Shmuler":

    и какви по точно ремонти аз съм много доволен от точно този модел...е 39 520 2002 2.2 170кончета само една водна помпа съм сменил..
  • 19 Japoneze

    1 0 Отговор
    Все повече стават фирмите и техните модели хибрид,плъг ин хибрид ,чист електромобил.Ясно,това е бъдещето-накрая всички коли на пазара ще са такива,лошо няма.Остава още малко да паднат цените на батериите,все по-ефективни батерии се появяват на пазара.
    Когато цената им стане една и съща с чистите фосилните бърнъри,динамиката -същата ,всеки ще ги предпочете-градско малък разход,нисък шум,почти 0-ви емисси.Като вкарат един еко закон за лимит на СО2 в града и щем,не щем,ще ги купуваме!
  • 20 Ringo

    0 0 Отговор
    Тези i5 и i8 като поостареят и батерииките им започнат да сдават багажа след 3-4 години, ще излизат солено на следващите собственици

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ringo":

    Ами скъпо. Тук в България ще им махаме батериите и катализаторите и ще караме лъскави БМВ-та на тънка цена. Е вярно няма да е със същия разход...

    Коментиран от #25

  • 22 Japoneze

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ringo":

    Не съм съгласен че батериите ще издържат 3-4 години,има вече доста и плъг ин хибриди на по 7-8 години и си вървят колите,Вярно ако е нова ще минава 70км само на ток,на 7-8 години сигурно около 40км.На дълъг път тъй или иначе се минава на бензин/дизел.тая батерия е да складира енергията при рекуперация-спиране,движение по наклон,и да се използва после само при ускоряване или потегляне,градско каране с ниска скорост да облекчи/намали разхода на двигателя с вътрешно горене.С всяка следваща година излизат все по-добри батерии,така че ,ще можеш да смениш с по-модерна такава -да изкарва по 15 години,На Плъг ин хибридите батериите на са с много kwh,съответно цената ще е по-малка,смятай примерно смяна например дюзи на нормален дизел,което също си е пара!
  • 23 Japoneze

    0 0 Отговор
    Такова БМВ ми се нрави,вече няма да те оставя на пътя като вземе да бърка вода и масло,изобщо като се изпорти двигателя,ще се дотътриш на батерийки до населено място!Явно с авариен елекродвигател -хитра работа -трябваше по-рано да почнат да ги слагат,:-)!
  • 24 onq s konq

    0 0 Отговор
    При тия евтини горива кой е луд да си купува нов електромобил/стари няма/, струващ майка си и баща си?Вэемете си по една бегачка эа 14-15 хил и гаэ до ламарината!А ако някой твърди че е по-иэгодно да се кара на гаэ вместо нафта ще му препоръчам да вэеме елката и да смята колко км трябва да навърти,че да иэбие 1400лв колкото струва гаэовата уредба/беэ монтажа/ и от там нататък да е на печалба.

    Коментиран от #27

  • 25 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Име:":

    По-скоро ще ги рециклираме с китайски клетки тия батерии
  • 26 хахахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    БМВ е номер едно е по катастрофи и смъртни случаи. за каква надеждност говориш, пич?
  • 27 пробвал

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Ти си вземи елката и сметни колко хиляди ти трябват за да избиеш по скъпия за покупка дизел,после ремонтите по турбо,помпи,дюзи и т.н.
    На газ винаги е по евтино освен ако не крадеш нафта.
  • 28 le Professionnel

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гостенин":

    Зависи с какво го сравняваш.Ако е с Ауди да в някои отношения е по лесно за ремонт.Но с Хонда например е по зле.
  • 29 Vadinski

    0 0 Отговор
    Не знам как автомобилните фенове могат да плюят,топ фирмата (бмв) за последните 20 години.Как може да ти харесват автомобили от доста по нисък клас и същевременно да нападаш феновете на бмв защото си комплексиран и злобен с направо супер нелепи аргументи и фантасмагории.Спрете вече няма смисъл с всеки следващ модел бмв забиват се по-надолу конкурентите си в всеки едни клас от серийните си модели.Единствено и само новата S-класата е доста силен конкурент но има време да видим новата 7-ца,и момченца напишете в google BMW m8 и прочете за какво става на въпрос и спрете да се излагате.