Last news in Fakti

11 Февруари, 2015 10:32, обновена 11 Февруари, 2015 10:37 14 646 48

Rolls-Royce: Mercedes-Maybach не ни е никаква конкуренция

  • rolls-royce-
  • mercedes-benz-
  • mercedes-maybach-
  • s-klasse

"От наша гледна точка Maybach не може да бъде конкурент на автомобилите ни. Ако някой клиент се ослушва за употребяван Ghost от програма за обратно изкупуване, вероятно би взел под внимание и такъв Mercedes. Тази кола обаче е от друга категория, има различен дизайн. Хубава е, но няма как да я разглеждаме като съперник на нашата продукция", твърди PR шефът на Rolls-Royce Motor Cars in North America Джери Спан в интервю за австралийското сп. CarAdvice.

Според Спан компанията смята за достойна конкуренция не толкова други автомобили, колкото яхти, самолети и елитни имоти. "В тази пазарна ниша цената няма значение. Има хора, които купуват Maybach, просто защото искат Maybach. Нашите клиенти плащат за Rolls-Royce, защото искат да се сдобият с ексклузивна вещ", добавя директорът по комуникациите.

Mercedes-Maybach бе представен миналия ноември. Лимузината се отличава от стандартната S-Klasse по удълженото с 20 см междуосие. Моделът се предлага в две версии - S 500 (455 к.с.) и S 600 (530 к.с.). В Германия цените им стартират съответно от 134 000 и 188 000 евро, докато най-евтиният Rolls-Royce Ghost струва €250 000.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    0 0 Отговор
    SEL става MAYBACH до колкото става ясно.
  • 2 асдфгхх

    4 3 Отговор
    Mercedes Maybach е с много повече екстри от Rolls-Royce Wraith, по-бърз е и не мисля, че е по-малко комфортен. Rolls-Royce са много надценени, заради името.

    Коментиран от #3

  • 3 иван

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "асдфгхх":

    Това е най тъпото нещо което съм чувал. хахахах Сигурно си на 12.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Merz

    2 1 Отговор
    Едно е сигурно - щом говорят и коментират от Ролс, значи се притесняват от Мерцедес, малко или много.
  • 5 Иване

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "иван":

    Иване, Иване, Иване - за твое огромно съжаление, момчето което го е написало този коментар е абсолютно право, така е както го казва, а ти че нямаш пари за Maybach и завиждаш си е лично твой проблем.
  • 6 Гого

    1 0 Отговор
    Битката е между БМВ и Мерцедес, но последната дума ще кажат от Фолксваген и по специялно от Бентли и дори от Бугати(ако изкарат луксозен седан както в миналото)
  • 7 европеец

    0 0 Отговор
    майбах ще се конкурира с бентли, не и с ролса
  • 8 MSux

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "иван":

    Хайде се поинтересувай малко от коли, ти да не мислиш, че Ролс Ройс използват извънземни технологии - те ползват каквото се намира в БМВ, а пък от своя страна от към лукс Бмв трудно си съперничат със S klasse (по-скоро битката им е между другите модели). Ролс Ройс е много хубава кола и дори бих искал да имам, но в интериорен план не ме грабват особено, като добавим и цената от 1 милион за Ghost срещу 134 хил евро за Майбах - който от към екстри е по-богат просто няма логика.
    Но както е казано в статията, няма значение колко струва един Ролс Ройс, дали е 1млн, 5млн или 10млн, ще се намират куповачи винаги, защото не плащаш за кола, а за емблемата и респекта който е с нея. За кола обаче Майбаха който е 6-7пъти по евтин предлага повече.
    Иначе по темата не мисля, че Майбах и Ролс ще си правят конкуренция, просто въпреки, че ги спрягат за директни съперници, те са в много различна ниша

    Коментиран от #9

  • 9 МSux

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "MSux":

    Купувачи* съжалявам
  • 10 да бе

    2 0 Отговор
    Няколко стотин хиляди евро за ламарини? АЙ С....Р!

    Коментиран от #11

  • 11 НЕ БЕ

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "да бе":

    Къв ти е проблема, имаш пари купуваш, нямаш пари - злобееш, ти си от тези вторите.
  • 12 до 11

    1 0 Отговор
    Грешиш, не злобея.

    Коментиран от #16

  • 13 николинка

    0 2 Отговор
    медунчето е по хубаво от ауди волво и опел
  • 14 николинка

    3 0 Отговор
    които плюе мерцедес няма расъдак

    Коментиран от #18

  • 15 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    mnogo e losho sirumasi da komentirat koli za po 100 bona.edini snimki na Lada kachil na drugiat nemu haresvali farovete xaxa tozi avtomobil e Mercedes Benz i struva kolkoto panelkite v koito jiveete ama inache nevi haresvat farovete xaxa.
  • 16 До да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "до 11":

    Може и да не злобееш, но отстрани погледнато така изглежда, а относно парите за тези коли, като ги имаш за даване, защо пък да не си купиш такава - веднъж се живее :)
  • 17 Maurice

    3 2 Отговор
    Някакъв се интересува коя кола, колко вдигала! Абе Това да не ти е съревнование м/у Корса GSI и Поло GTI от 96-та?!?!
    В Ролс се използват само най-луксозните материали. Там няма пластмаса, било то и най-хубавата. Дори мокета от тапицерията на пода е от естествени материали. В Ролс не наблягат на електроника и нови технологии. Там се набляга на аристокрацията и семплост. Дизайна им е като на 911, исторически! Майбах е просто едно бъкано с нови технологии удължено купе на Ес класа. Но както си го е казал Спан, който си купи Майбах, си го купува защото иска да си купи Майбах. Там не се гледа макс. скорост, разход на гориво, цена.... все неща интересуващи асдфгхх....
  • 18 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "николинка":

    Марш в кухнята да готвиш шкембето !
  • 19 КОНСТАНТИН

    3 0 Отговор
    Един известен руски певец, в началото на демокрацията избягал в Чужбината, и като много хора писали тук накрая попитал : "А, колко гори този ROLS ROYS? " . След което най-учтиво го изгонили с тезата: "Клиент питащ колко гори един автомобил, не е възможно да е сериозен купувач на ROLS ROYS".
    ROLS ROYS не продават толкова автомобил, че да се сравняват някакви параметри които ги имат и други автомобили. Не продава двигател който гори "еди-колко си ", нито продават стерео уредба. Нито пък продават керамични дискове например....Те продават КЛАСА, продават ЛУКС, ИМИДЖ.Нещо което на много наши богати им е чуждо. Та, затова и се появяват такива постове, сравняващи колко горяла една кола, пък друга колко по-евтино излизала...

    Коментиран от #34

  • 20 хахаха

    2 0 Отговор
    Абе Коце, това ROLS ROYS некво шоколадово руло ли е, щото със сигурност не е името на марката, за която е статията :D
  • 21 тошибиян

    1 1 Отговор
    ролса е за изкуфели страци без вкус с 4асти от бмв дори педала за газта е пластмасов и е същия от е36 насам този за спира4ките също а можеха да ги направят елегантни изящтни от полиран алуминй с гумени фигури против приплъзване, коп4етата за регулиране на седалката и те от ефтина пласмаса абе пълен цирк и кормилото кат на 4авдар седалките некви груби ръбати големи таблото и то дялано с брадвата и на външен бид като бтр аре нема нужда и разход колко зил в планината
  • 22 тошибиян

    0 1 Отговор
    ми кат ше се прайм на тежкари тогава брадвата в резервоара и да шурти бензина на улицата и да има таймер колко секунди остава докъто пресъхне баката муаха
  • 23 Хм

    2 0 Отговор
    Много мъка по тоя свят... Човека го е казал, че ако някой търси стар Ролс Роис, може и да се замисли за Мерцедес...
    Хубаво е да видите как се прави Ролс Роис и какви материали се влагат в него и после да мислите сравними ли са двете коли. В аванс - не са.
  • 24 Дошo

    1 1 Отговор
    Много ясно, Мерцедес не пеят в хора.Дори БМВ е по-добро от Мерцедес

    Коментиран от #25, #26

  • 25 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Дошo":

    ti pari za golf niamash ama pliuesh tozi unikalen avtomobil
  • 26 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Дошo":

    vijdam che pak si se izkazal nepodgotven.karai si kadetta i si trai.
  • 27 AUTO

    0 1 Отговор
    Така , позволете ми да се намеся в така или иначе глупавата дискусия ... Явно много от вас забравиха че истинския Майбах... да речем 57 , от 2005 година струва 300 000 лв ... чисто нов такъв би бил 1 милион ... мисълта ми е , Майбах смениха политиката , налагат нов клас ... все пак преди 10 години самите вие бяхте свидетели на 57мицата че беше около 800 000 лв

    Коментиран от #41

  • 28 скар фейс

    0 0 Отговор
    Страхотен автомобил! При всички обстоятелства, собственикът ще усети лукса на задната заделка, докато си пие коняка и цъка в интернет.
  • 29 Ники Д

    2 1 Отговор
    Англичаните от много акъл, всичките им компании фалираха. Добре, че БМВ ги купиха, та не ги закриха напълно. Бях чел една статия в АУТО БИЛД за това, че в един сегашен Ролс, няма нито един детайл произведен в Англия, дори и емблемата. Така, че това се превръща в спор между Мерцедес и БМВ.
  • 30 погребален агент

    1 0 Отговор
    За пенсионерите все пак трябва да има нещо, което може да се купи с пари и според илюзиите и деменцията им да компенсира отиващия си живот и различните здравословни и психични проблеми -резултат от старостта.Всъщност това е таргет групата на РР.Ковчегът колкото и да е луксозен е просто ковчег , а РР е последната крачка преди това.Да си ги ползват с кеф , мерси!
  • 31 Пакман

    0 0 Отговор
    Майбах не е това което беше, не че беше нещо. Сега е просто удължена ес500. И какъв е смисъла емблемата да струва толкова скъпо? Ползва същия дизайн на нормалната ес класа но пък поне не е толкова грозен. Не че ролса е нещо много по- добро. Пак е добро, но влиянието на бмв се усеща. Например дръжките на вратите са от 7 серия 2002 година вече сумати време. Интериора не е освежаван пак от 100 години. За мен най- доброто е бентли мулсан.

    Коментиран от #32

  • 32 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пакман":

    " И какъв е смисъла емблемата да струва толкова скъпо? "
    Аааа така ли стана ? Значи на онова лимтирано Порше-911 (сещаш ли се) емблемата може да струва скъпо, а на Майбаха не нали ? Какви са тия двойни стандарти ?

    Коментиран от #33, #36

  • 33 Владислав Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Владислав Димитров":

    Малка грешка - долният коментар не е предназначен за Пакман.
  • 34 ХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "КОНСТАНТИН":

    ПИШЕ СЕ "ROLLS ROYCE"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    НЯКОЙ БЕШЕ ПРЕДЛОЖИЛ ,КОЙТО НЯМА ЗАВЪРШЕНА ГИМНАЗИЯ ДА НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕ ТУК. ОТ ДНЕС-НАТАТЪК И АЗ ЩЕ РЕАГИРАМ НА НЕГРАМОТНИЦИ.
  • 35 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    Интересно тоя нафукания калъф PR-чето що не се замисли, че ако не бяха БМВ тоест германците английския нужник никога нямаше да бъде върнат към живот. Защо? Защото всеки знае, че англичанин кола не може да прави, па ако ще и с извънземни мат'ряли да е вътре. Дефектиращи и ненадежни боклуци бяха ролс-ройс,затова и фалираха, като всички останали английски марки. Добре че баварците им дадоха технологиите, а ония ги оставиха да чукат ламарината в халетата и да режат дървенията и кожата за салона. Хахах смешници...

    Коментиран от #40

  • 36 Пакман

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Владислав Димитров":

    Коментара ми се струва че е към мен но и да не е както и да е. Онова лимитирано 911 не се доближава до цената на така наречения майбах. Може и да се доближава, не знам, но това е смисъла на лимитираните серии, не само на порше но и на други марки- ламборгини, ферари и така нататък. Купуваш нещо което много малко хора могат да си позволят просто защото не може да намериш друго даже и да имаш пари. Малко е условно това в момента с някои марки но в общи линии коментирам. Тоест купуваш и започва да и се трупа колекционерска стойност. В този майбах не виждам нищо ексклузивно и специално освен удължена ес класа с повече екстри.

    Коментиран от #38

  • 37 аз

    3 0 Отговор
    Да и ако не ви бяха взели БМВ,Майбах нямаше да ви е конкуренция,защото нямаше да съществувате
  • 38 Владислав Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пакман":

    Да, но аз не обръщам внимание на цената на майбаха. Просто исках да кажа, че лимитираното 911 почти по нищо не се различава от обикновенното. Хакнали му там една емблема на прага, една на таблото и малко червени кОнци на седалките, а мотора и окачването не са го барнали. Е, това ексклузив ли е ? Те какво златни ли са тези емблеми или платинови, че цената му е скочила с 21000 зелени ? Всъщност коментара ми не беше до тебе, а до Пакоран аз вас постоянно ви бъркам.
  • 39

    1 1 Отговор
    Големи спорове за тия пенсионерски талиги.
  • 40 Дошo

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Mercedes-Benz":

    А германския кенеф Майбах защо фалира за пореден път миналата година като е толкова хубав?
  • 41 Дошo

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "AUTO":

    Каква политика са сменили бе ?Какво се обясняваш?Майбах вече няма!Майбах ФАЛИРА миналата година и сега жалкарите от Мерцедес си кръстиха модификация на S класата с това име понеже подразделението им отиде на г.за на историята.

    Коментиран от #43

  • 42 гост

    0 0 Отговор
    Ролс Ройс дори и купени са Ролс Ройс . Никаква база за сравнение , различни класи коли.
  • 43 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Дошo":

    Дошо ли си,Плешо ли си не знам,ама "жалкарите " от Мерцедес са Даймлер - независима фирма,и не е купена от никой,докато повечето (да не кажа всички)прехвалени английски изтърбушляци са изкупени,а другите за изчезнали като марка
  • 44 БамБам

    0 0 Отговор
    Не съм и фен нещо на Ролсовете,предпочитам Майбаха,нищо че имам в момента евтино БМВ,но съм имал и две S-класи и комфорта който предлагат е НЕСРАВНИМ спрямо тройката.
    Ролса е БМВ а Майбаха е Мерцедес.
  • 45 Кобрата

    4 1 Отговор
    От Rolls-Royce, да го духат. Mercedes-ът хем е по-здрав, а цената е доста по-ниска от тази на Rolls-Royce. Защо да давам с 50 бона повече за Rolls-Royce, като Merc-а струва 134 000 или 188 000 euro, според кубатурата и върши същата работа и има същите екстри, от Rolls-Royce, а качеството на Mercedes е доста по-добро.

    Коментиран от #47

  • 46 Росица

    1 0 Отговор
    Набийте си го в главата говорителчета - Мерцедес и останалите, особено флагмана на Лексус все гледа да копира германеца, а що се отнася до Ролса ми напомня на ковчег за влиятелни английски п...ли.
  • 47 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кобрата":

  • 48 мдам

    0 0 Отговор
    По същата логика, защо да давам с 50 бона повече за мерцедес, като мога да взема 7-ма серия. Следващият въпрос е, защо 7-ма серия, като фв фаетон е още по-евтин и т.н. Общото между всички тези коли е, че макар и много качествени, те са напълно безмислени. Единствената им цел е да казват "вижте ме". Всяка свръхскъпа стока е безмислена и не може да бъде използвана пълноценно поради огромнат си цена. Една дачия е перфектна да си ходи човек за риба, или да си драпа по черни пътища, но ако направи същото с ролс, мерк, или бмв, всички ще му се смеят. Скъпи, парвенюшки и напълно неизползваеми.