Last news in Fakti

16 Февруари, 2015 15:55, обновена 18 Февруари, 2015 10:17 6 127 14

Audi работи над RS версия на Q7

  • audi-
  • q7-
  • rs-
  • rs q7

Второто поколение на всъдехода Audi Q7 ще се сдобие с форсирана модификация с индекс RS, която ще се изправи срещу BMW X5 M и Mercedes-Benz GLS-Klasse AMG. Моделът бе представен в средата на януари на автосалона в Детройт.

В Инголщад все още се колебаят в избора на двигател за RS Q7. Според източници от Audi дизелът надделява срещу бензиновата алтернатива, но моторът надали ще бъде 12-цилиндров, тъй като е прекалено тежък за такъв автомобил.

Сериозни шансове все още има 4.0-литровият V8 с два турбокомпресора и мощност 560 к.с., който се монтира на RS6 Avant и RS7 Sportback. Според слуховете немците смятат да увеличат мощността му с около 50 коня.

С подобен табун напомпаната Q-седмица ще може да се противопостави успешно на  Mercedes-AMG GLS 63 (бивш GL63 AMG) с 5.5-литров V8 (557 к.с.) и BMW X5 M, който се оборудва с 4.4-литров осемцилиндров битурбомотор с 575 коня.

Второто поколение на Audi Q7 тежи с 325 кг по-малко от предшественика си и е с 26% по-икономично. Гамата от двигатели включва 2.0- и 3.0-литрови бензинови агрегати с мощност 252 и 333 к.с. и два 3.0-литрови шестцилиндрови дизела с 218 и 272 коня.

Audi започва да приема поръчки за модела през пролетта. В Германия цените на Q7 започват от 61 000 евро.

 

Технически характеристики и разход на гориво за Q7  ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stanisimo

    0 0 Отговор
    SUPER E!!!!
  • 2 kkkkkk

    0 0 Отговор
    .asi kombito e toq suv
  • 3 xaxa

    0 0 Отговор
    Джип комби :d
  • 4 Shmeker

    0 0 Отговор
    Харно е, обаче не знам що са го направили с по-груба визия. Може би щото е по-леко и ако е и меко на вид няма да има сериозен имидж
  • 5 ярослав станчев

    1 0 Отговор
    Фен съм на Ауди обаче това Ку7 може да конкурира АМГ ГЛС и Х5М само с двигател.Външно е несериозно.Ония изглеждат доста по-тежкарски и зверски.Ауди малко се поизложиха сякаш с новата кю 7.Може пък и да има успех.Дали обаче аз остарях или колите се изродиха,но в последните години всички нови модели на повечето марки ми се струват с по-младежка,да не кажа детска визия.Старата кю7 в сравнение с тази изглежда бая по-брутално.Особено ако е с тунинг пакет от АБТ или МТМ.

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Златко Кабагьотлийски

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    члtova koeto tvardish i ti sam nesi viarvash.tova nikoga niama da stane ama ti si kon s kapaci

    Коментиран от #7

  • 7 BENZ

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Златко Кабагьотлийски":

    bravo pich.radvam se che ima takiva kato teb.
  • 8 Shmeker

    1 0 Отговор
    Ще я видим като излезе, да не се окаже по-красива от колкото тия картинки
    Иначе Ауди се нуждаят от нова линия в дизайна малко по малко става ясно това....
  • 9 Пакман

    0 0 Отговор
    Няма да изглежда така, толкова ли не разбрахте че това са рендъри. Такива и аз мога да си направя и да пусна в нета. Иначе за идеята напълно подкрепям. Трябва да има голям турбиниран осмак :)
  • 10 джаро

    0 0 Отговор
    Е защо толкова много пари ще струва 120 000лева а уж в Германия хубавите коли били по 200-300 евро
  • 11

    1 1 Отговор
    Още един грозен слон.
  • 12 Стоян Стоянов

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ярослав станчев":

    "...Дали обаче аз остарях или колите се изродиха,но в последните години всички нови модели на повечето марки ми се струват с по-младежка,да не кажа детска визия..."
    Е и аз значи остарявам - абсолютно съм съгласен с теб! Изродиха се, по-чупливи, по-лигави и претенциозни купчини електроника - компютри с ДВГ и 4 колела станаха новите коли - ей това е ...
  • 13 Q7777

    0 0 Отговор
    Това SUV ли е изобщо? Задницата изглежда добре, но като я погледна отпред... Май ги пряват предниците да се използват от цялата гама модели на Ауди. Всеки път като я погледна си мисля, как изобщо ауди са допуснали такава грешка.
  • 14 Galin Trampov

    0 0 Отговор
    Що ли си правя асоциации на тази нова визия с ауди а2 :)