Last news in Fakti

2 Октомври, 2004 15:32 922 0

В борба за Стария континент

  • kia-
  • coupe concept 2005-
  • kia coupe concept 2005

Kia продължава победоносния си поход из Европа. Във френската столица корейците представиха доста зрелищни концепции, но безспорно едно от най-интересните бе Coupe Concept 2005. Самото название на возилото подсказва, че става въпрос за дългоочаквания дебют на най-свежото попълнение в моделната гама на концерна - спортно купе в сегмента на компактните автомобили. Подчертаната

динамика и атлетизъм

са били водещи мотиви за дизайнерите при изработването на външността на азиатското четириколесно. Предницата не оставя никакво съмнение за родовата принадлежност на автомобила, тъй като е издържана изцяло според фирмените канони от последните няколко години, което означава много по-”европейски” стил и дух. Последното е лесно обяснимо предвид желанието на корейския концерн да се настани трайно и стабилно на Стария континент. Изцяло в тази насока въздействат мощните въздухозаборници, графиката на радиаторната решетка, както и впечатляващите осемнадесетцолови джанти, изработени от олекотени метални сплави. Ниската и подчертано спортна позиция на автомобила, с която той “стъпва” на пътя, положително би се харесала на привържениците на динамично и агресивно изглеждащи четириколесни. Двата ауспуха отзад, специфичното оформление на стоповете, както и монтираният отзад аеродинамичен спойлер завършват облика на компактния корейски спортист.При изработката на

интериора

азиатските конструктори също се отнасят с голяма доза респект към детайла, така че едва ли бихте могли да имате повод за недоволство. Предвид спортните амбиции на “бегача” корейците акцентират при направата на салона върху хромираните повърхности и детайлите от алуминий, както и на качествена естествена кожа в тъмни цветове. В оборудването на салона на KIA Coupe Concept 2005 място намират и навигационна система, DVD-плейър и климатична инсталация.

За добрия имидж на автомобила се грижи и двулитровият компресорен двигател, който гарантира мобилизирането на 200 к.с. При дългото 4 200 мм спортно купе конструкторите гласуват доверие и на петстепенна автоматична скоростна кутия, посредством която въртящият момент се предава на предните колела.Иначе корейците възлагат сериозни надежди на своя нов любимец. Според Джийн Чарлс Ливънс, вицепрезидент на KIA Motors Europe, “KIA Coupe Concept 2005 е изключително свеж и съвременен автомобил. Привлекателните форми, както и прецизната изработка и на дребните детайли, превръщат компактното ни купе в особено изкусително предложение. Нашите продажби ще бъдат ориентирани най-вече към групата на 20-30-годишните ни клиенти, които сe вълнуват от автомобили с ярка индивидуалност, отговарящи на динамичния начин на живот на своите собственици”.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА