Last news in Fakti

12 Април, 2015 09:00 22 117 9

130 км/ч с трактор на сняг и лед

  • гуми-
  • трактор-
  • рекорд-
  • сняг
Компанията за производство на гуми Nokian Tyres постави един нов рекорд. Постижението е доста странно, защото засяга максимална скорост на трактор, движещ се върху сняг и лед. Зад волана на тежката машина седна многократния шампион от WRC Юха Канкунен, който успя да постигне скорост от 130.165 км/ч. За зачитането на рекорда представители от Книгата на рекордите на Гинес поставиха интересни условия.
Участъкът, в който се движи трактора, както и неговата скорост, се измерват и в двете посоки, като се взима средноаритметичната скорост. Уникалната за подобно превозно средство и условия скорост, е постигната благодарение и на първата в света зимна гума за трактор. Името и е Nokian Hakkapeliitta TRI (440/80R28 151D и 540/80R38 167D), а самата машина е Valtra T234. Вижте на видео поставянето на този странен рекорд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Високата скорост е най-безинтересното нещо у един трактор. Най-добрите трактори повече от 60 км/ч не вдигат.
    Рекордът е нещо като: "Най-луксозна хладилна жабка в болид от F1"

    Коментиран от #7

  • 2 георги

    0 0 Отговор
    Не стават за нашите европейски магистрали.
  • 3 танашиба танахака

    0 0 Отговор
    добра реклама на Нокиан,както на времето гумите Фулда бяха поръчали на Майбах да направи специален автомобил за тях-Майбах Екселеро
  • 4 tost

    0 0 Отговор
    Комплименти за шофьора .за гумите и за трактора.Незнам при едно занасяне в завой,дали ще го спасят гумите,защото колкото е по висок,е толкова по нестабилен.

    Коментиран от #8

  • 5 Дядо Поп

    0 0 Отговор
    За трактора е присъщо да оре,да влачи инвентар и
    ремаркета.Нека го пуснат с плуг в снега да видим,какви
    са тия гуми.
  • 6 селянин

    0 0 Отговор
    Карам от години с гуми Nokian. Страхотни гуми! Може би едни от най-добрите при които качеството се запази през годините и не е важно да четеш етикета къде са произведени.(На нашия пазар има две възможности - Финландия и Русия, като вторите са повечето) Единствено е добре да се избират гуми с по висок тегловен индекс от препоръчания за колата заради супер европейските ни пътища. Това си важи по принцип у нас при избора на гуми независимо от марката.

    Коментиран от #9

  • 7 xaxaxaxxaaxaxxa

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    сега и от трактори ли взе да разбираш...
  • 8 нхддд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "tost":

    къде го видя тоз завой
  • 9 така е

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "селянин":

    ...гумите наистина са много добри, карал съм с такива поне 15 години, особено зимните им с шиповете нямат равни