11 Април, 2015 10:00 4 756 2

Ето я новата състезателна Skoda Fabia R5

  • skoda-
  • fabia-
  • r5-
  • rallye
Чехите от Skoda представиха състезателната версия на Fabia R5 отговаряща на стандартите на FIA. С нея ще бъде възможно участието на всички събития включващи се в този клас. Тя ще замести предшественика си Fabia Super 2000, който се оказа най-успешния състезателен модел за марката в нейната историята. Новата версия обаче няма да разполага с 2000 кубиков атмосферен двигател, а с 1600 кубиков турбо агрегат с ограничените за класа 300 конски сили.
Теглото на тази състезателна машина ще е малко над задължителните 1230 килограма. Задвижването естествено ще бъде и на двата моста, за разлика от оригиналния модел с предно задвижване. Предпазната клетка, широките калници, огромния заден спойлер и модифицираното окачване нямат нужда от отбелязване, защото са задължителни за доброто представяне. Скоростната кутия ще бъде секвенциална петстепенна контролирана от волана.
Преди да бъде одобрена от FIA на 8 април Fabia R5 премина серия от 15-месечни тестове и разработка, включващи 10 000 км пътни отсечки в страни, като Австрия, Италия, Германия, Франция и разбира се Чехия. Пилотите, които участваха в тестовете бяха чехът Ян Копецки, финландеца Есапека Лапи, англичанинът Фреди Лойкс и австриеца Раймунд Баумшлагер. Идеята е Fabia R5 да продължи славната и дълга 114 годишна състезателна история на производителя.

Подробна техническа информация за всички модели Skoda , ще намерите ТУК 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Турбото

    0 0 Отговор
    Ауспуха така скромничко си търчи по средата.
  • 2 анти ауди фен

    1 2 Отговор
    Поредния прехвален МЕНТЕ БОКЛУК, копие на ВАГ-ина.
    Колко прост требе да си да си купиш менте на ВАТ-ина.
    А 8=малко А6= по-малко А4=още по-малко А3, маскирано като гоУф!
    Как се връзват простите немци нИзнам!