Last news in Fakti

23 Април, 2015 10:05 8 159 9

AMG се прицелва в Panamera

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • gt4-
  • panamera
AMG се прицелва в Panamera - 1

Mercedes-Benz предприема поредната стъпка към утвърждаването на AMG като отделна марка. След спортното купе GT, от което липсва дори името на основателя на компанията Карл Бенц, някогашното придворно тунинг ателие на немския производител се подготвя за втори самостоятелен модел, съобщава американското сп. Automobile Magazine.

Бъдещият автомобил с четири врати ще бъде построен на платформата на следващото поколение на Mercedes-Benz CLS с индекс C257, което се очаква през 2018 г. "Братовчедите" обаче няма да имат нищо общо като оформление и ще изглеждат съвсем различно.

Според слуховете новият CLS ще прилича доста повече на донора си E-Klasse, отколкото сега. Така ще се отвори по-широка ниша за бъдещия GT4, както най-вероятно ще се нарича купето с четири врати на AMG, и ще се избегне вътрешнофирмен продуктов канибализъм.

Колата ще бъде построена по формулата на класическото GT с широки колеи, напрегната стойка и злобен дизайн. За разлика от подобни модели като Aston Martin Rapide, четиривратото AMG ще бъде относително просторно отвътре и доста повратливо благодарение на стегнатите си габарити.

GT4 ще се оборудва с 4.0-литровия V8 на по-малкото си братче. Базовата версия ще развива 500 к.с., но ще има и модификация S, която ще разполага със 100 коня в повече и ще спринтира от място до 100 км/ч за 3.5 секунди.

Mercedes-AMG GT4 ще излезе на пазара най-рано през 2019 г., но преди това немците ще покажат прототип, за да сондират мнението на публиката. Прогнозната цена на новото купе с четири врати варира между 120 и 140 хил. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 крали марко

    1 0 Отговор
  • 2 Дошo

    1 6 Отговор
    Иска да бие Панамерата по грозота ли що ли?
  • 3 Dacia fan

    3 2 Отговор
    Хайде сега всички булгаристанчета да започнат да плюят здраво и същевременно да хвалят продукцията на грейт уол, дачия, кия, рено и тем подобни недоразумения на пътя! То в булгаристан си е така от край време, недостъпните шедьоври биват яко оплювани, а евтините боклуци, биват яко възхвалявани!
  • 4 тошибиян

    1 2 Отговор
    мм не струва

    Коментиран от #5

  • 5 Great Wall

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "тошибиян":

    Мммм, друго си е грейт уолчето за 40 000 лв, а?? Евтинко, достъпничко, икономично, а??
  • 6 тошибиян

    0 3 Отговор
    абе стига сте намесвали китайци, голфове, москви4и можа да имам рс6 от де знаеш?или у то не струва

    Коментиран от #7

  • 7 Great Wall

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "тошибиян":

    Като ти чета коментарите, най-вероятно нямаш нищо, само спамиш по форумите..............
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Мерца си е Мерц ама и Поршето си е Порше. Не трябва да го забравяме все пак :3
  • 9 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    Тъкмо се зарадвах и видях грозотия от зад.Много излагация, много!