Last news in Fakti

7 Юни, 2015 09:00 3 630 2

SEAT Ibiza Cupra с обновена версия и нов двигател

  • seat-
  • ibiza-
  • cupra-
  • new-
  • engine

Най-мощният SEAT Ibiza - Cupra - ще получи по-мощен вариант с друг двигател в края на тази година. Фейслифтът на модела води началото си от далечния ноември 2012. Двигателят, с който беше пусната колата, е амбициозният 1.4-литров TSI, оборудван и с турбо и компресор, но той не отговаря на стандарта Euro 6 и трябва или да бъде променен или да бъде заменен с нов.

Моделът най-вероятно ще последва братовчеда си VW Polo, заменяйки двигателя, който честно казано не беше особено сполучлив, с 1.8 TSI. По-големият двигател, освен с повече въртящ момент, ще разполага и с шестстепенна ръчна скоростна кутия. Ако това се случи, мощността ще нарасне от 180 на 192 конски сили, а въртящият момент - от 250 на 320 Нм.

Естествено това ще подобри и ускорението от 0 до 100 и то ще става за 6.7 секунди. Тези подобрения и факта, че все още няма показан прототип, ни водят на мисълта, че евентуалното представяне на нов модел ще се отложи най-рано за края на 2016.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коркон

    0 0 Отговор
    Рядко грозна кола!Отстрани и отзад е трагедия, няма стойка, няма излъчване, нищо за което да се хванеш!
    Отпред бива, но пак нищо ново!
    Киа и хюндай да видат и да си сверят часовника.
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Е,поне 1,8 мотора е по-добре от онова недоразумение 1,4 с разтеглящите се ангр. вериги и многото проблеми с турбините.
    А относно дизайна-вярно е много грозна.