Last news in Fakti

26 Юни, 2015 10:40 12 516 13

Новият Focus RS се оказа по-мощен от Mustang

  • ford-
  • focus rs-
  • mustang-
  • гуудууд 2015

Пресслужбата на Ford разкри официалните технически характеристики на новото поколение Focus RS, представено на салона в Женева през март. Дебютът на горещия хечбек ще се състои на фестивала на скоростта в Гуудууд.



През пролетта в Женева представители на Синия овал обявиха, че 2.3-литровият четирицилиндров EcoBoost на автомобила ще развива "над 320 к.с.". В действителност мощността на новия Focus RS се оказва значително по-висока. Напомпаният Ford разполага с 350 коня и 440 Нм. Освен това въртящият момент може да достигне още по-впечатляващите 470 Нм в режим Overboost, макар и само за 15 секунди.



Сметката показва, че Focus RS предлага 10% повече мощност, отколкото Mustang със същия двигател. Тя е постигната с помощта на нискоинерционен турбокомпресор с по-голям капацитет, друг междинен охладител и модифицирана изпускателна система.



Продажбите на Ford Focus RS в Европа започват в началото на 2016 г.

Подробни технически характеристики за досегашните генерации на Форд Фокус - ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gouf

    2 1 Отговор
    Гоуфу убиецът идва!!!!!!!!!
  • 2 GtR

    1 2 Отговор
    кво беше гоуфо че не моа са сетя ... хахах то и форда щото една кола... 😂

    Коментиран от #3

  • 3 MSux

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "GtR":

    Shto, kakvo im e na fordovete, az karam Fiesta 2004ta godina i sum adski dovolen, a novoto mondeo go predpochitam pred 90% ot kolite v tozi klas. Budi chesten i ni kaji kakwo karash za da ti se posmeem, GTR nali?

    Sujalqvam za latinicata, na laptopa nqmam kirilizator !!!
  • 4 БАУ

    1 1 Отговор
    Един Форд запалил през зимата и го нарекли "Фокус".
  • 5 анонимен

    2 0 Отговор
    Горкия БАУ - тотално е избаукал.

    Как пък нито един от фордовете които съм карал - лични и служебни не е правил проблеми зимата. Как пък нито един от опелите - лични и служебни не е имал проблеми с ръждата.

    Сетих се - защото говорим за нови коли а не 30 годишни бараки.

    Коментиран от #6, #9, #10

  • 6 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "анонимен":

    Правилно е това което казваш и важи за коли до 10 години.
  • 7

    2 0 Отговор
    Страхотна машина......
  • 8 копеле

    1 0 Отговор
    не казвайте на хубавото - лошо
  • 9

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "анонимен":

  • 10 бау

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "анонимен":

    Съвсем не съм избаукал. Моя колежка си купи чисто нов Форд Фиеста от Мото Пфое и на първия месец започнаха проблемите. Дясната врата не можеше да се отваря отвътре, като станеше студено и това "чудо" на техниката не палеше. Мой приятел (преди също с Фиеста) и викаше Дървеста. Конкретният модел е добър, но като цяло са боклук, макар че жена и кола се взимат на късмет.
  • 11 Фиеста

    0 0 Отговор
    аз карах служебна фиеста 2005 1.2 и не съм имал проблеми, но на някои от колегите имаха. Едната хвърли двигател на 16к и после съединител на 30 - отдавам го на шофьора. Другата, като минеш през локва и почваше да работи на 3 цилиндъра за по 1-2 часа. На фирмено събиране при -10градуса 3 фиести запалиха, а четвъртата - не . Освен това на практика няма окачване, дърпаш ръчката да сгънеш предната седал и тя се чупи, от лосчето за регулиране на огледалото пада една гумичка и остава една тел да стърчи. Двигателя 1.2 72кс е супер бавен и др. Ако не ви дразнят тези детайли, колата върши работа и не се разваля. Но статията е за фокус рс, което е друга бира.
  • 12 Кобрата

    0 0 Отговор
    Перфектна машина!
  • 13 abv

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите, тука се пише за форд фиеста и кой какъв форд имал и на скакъв пробег какво се е случило
    Моля, не бъркайте нещата.. Този RS e автомобил с класи над разни бюджетни фиести и т.н., така че който има да каже нещо да говори за форд фокус RS а не бабини деветини.