Last news in Fakti

2 Юли, 2015 11:35 2 886 1

Aston Martin тества електромобил с 1000 к.с.

  • aston martin-
  • rapid-
  • гуудууд 2015-
  • анди палмър

Дребосъкът Cygnet на базата на Toyota iQ няма да остане последният опит на Aston Martin да се вмести във все по-строгите норми за вредни емисии, но които трябва да отговаря гамата на всеки производител. Британската марка вече изпробва изцяло електрически автомобил с четири врати и мощност 1 000 к.с., с помощта на който да намали средното равнище на изпускан от колите й въглероден двуокис до изискуемите стандарти. Любопитната новина е съобщил лично изпълнителният директор на компанията Анди Палмър на фестивала на скоростта в Гуудууд пред The Telegraph.



Като бивш кадър на Nissan Палмър има богат опит с електромобилите и е един от най-горещите им поддръжници. "Работим усилено над Rapid с четири задвижващи колела и сумарна мощност 1 000 к.с. Прототипът вече навърта километри. Засега електрическата версия не влиза в шестгодишния ни план, но като нищо може да го включим заради проблема с вредните емисии", обяснява шефът на Aston Martin.

Шестгодишният план, за който споменава Палмър, предвижда цялостно обновяване на съществуващата гама. Изпълнението му ще започне догодина с нова версия на DB9 с V-образния 12-цилиндров двигател на Aston Martin или V8 с два турбокомпресора от Mercedes-Benz. Следва модернизация на Vantage и Vanquish, след което ще се появи хибрид с четири врати и кросоувър с името DBX. Последната точка от плана е сериозно развитие на марката Lagonda, която бе възродена миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aston Martin

    0 0 Отговор
    Велики машини! И много много брутални са всичките им модели!