19 Юли, 2015 15:39 2 629 0

McLaren започва производството на пистово ориентирания 675LT

  • mclaren-
  • 675lt-
  • longtail
Няколко дни след, като от McLaren пуснаха видео на това как изтезават новият им 675LT на пистата започва производството на модела. Автомобилът е задвижван от 3.8 литровия им V8 двигател, който се помещава във всичките им нови модели, но с различни настройки и мощност, а тук тя е дяволските 666 конски сили и 700Nm превеждани през изключително бърза автоматична скоростна кутия с два съединителя. Специалното тук е изключително ниското тегло от 1230 килограма, като това прави съотношение от 549 конски сили на тон, а с това малко спортни коли могат да се похвалят.
Ускорението за автомобил със задно предаване също е впечатляващо и от място до 100 км/ч то отнема 2.9 секунди. Максималната скорост, която достига, е 330 км/ч. Отличителния белег на Long Tail разграничаващ го от 650S е големия активният заден спойлер. Това е и най-пистово ориентирания модел от средния клас на компанията обозначен, като Super Series.

Конкуренцията при него ще дойде от страна на Ferrari 488 GTB, като целта на компанията е да завземе и част от клиентите на Porsche. Впечатляващата цена на, която ще се продава 675LT започва от 259000 паунда, но има и една лоша новина и тя е, че всичките 500 броя, които ще бъдат произведени в Уокинг, Великобритания вече са предплатени. Моделът си има своят история и тя започва от уникалния F1 GTR Longtail, като върховна му модификация.

Научете повече за моделите на  Mc Laren  от  ТУК

 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА