Last news in Fakti

22 Юли, 2015 07:00 2 882 2

И Audi TT RS ще загърби ръчните скорости

  • audi-
  • tt rs

След като от BMW M Gmbh обявиха, че се отказват от ръчните скоростни кутии, и конкурентите им от Audi ще направят същото. Първият модел, който ще бъде напълно автоматизиран, ще е бъдещото TT RS, като за разпределянето на мощността ще отговаря седемстепенната им кутия с два съединителя. Тя се използва вече в RS3 Sportsback и за в бъдеще много подобни спортни автомобили се готвят да ги последват поради ограниченото търсене на ръчните скорости.

Спортистът TT RS ще бъде задвижван от петцилиндровия 2.5-литров двигател, който направи своето завръщане преди няколко години. Мощността се очаква да бъде около 400 конски сили предвид на това, че сегашната е 360. Най-близките конкуренти обаче ще запазят предлагането на ръчните скорости, а това са задаващото се BMW M2 и Porsche Cayman. Основната премиера на модела се очаква да е идната есен на автосалона във Франкфурт.

Подробни технически характеристики за генерациите на Ауди ТТ , вижте  ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойче

    0 0 Отговор
    Защо ще слагат този чуплив двигател? По-добре щеше да е с някой V6, но както и да е...
  • 2 Никой

    0 1 Отговор
    "Спортна кола" автоматик... смешка.