Last news in Fakti

11 Август, 2015 10:48 3 971 6

На ход е суперкабриото Lamborghini Aventador SV

  • lamborghini-
  • aventador-
  • lp 750-4-
  • superveloce-
  • roadster
Само след броени дни, на 14 август тази година италианците от Lamborghini ще представят официално новото си суперкабрио. По-конкретно става дума за модела Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster, който ще бъде произведен в лимитирана серия от 500 автомобила. Разликите на кабриото от версията купе ще са основно в сгъваемия таван и в по-високата цена.
 
Наточеният купе вариант LP 750-4 Superveloce беше представен тази пролет в Женева, а разликите му спрямо относително стандартното изпълнение LP 700-4 са, че на SV версията са добавени още 50 конски сили мощност, а теглото и е снижено с 50 килограма. Освен това е подобрена и аеродинамиката на автомобила. По-добри са и динамичните характеристики.
 
Иновацията Aventador LP 750-4 Superveloce Roadster ще разполага със същите предимства, но предвид типа каросерия ще е малко по-тежка. Това ще се отрази на ускорението от 0 до 100 км/ч, но разликата ще е минимална - 0.1 секунда. По паспортни данни купето LP 750-4 Superveloce ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди.
Двигателят на Superveloce Roadster ще е 6.5-литров с мощност 750 конски сили, които ще се достигат при 8 400 об/мин. Максималният въртящ момент на този мотор е 690 Нм при 5 500 об/мин. Интересно е обаче какво време ще даде откритата версия на Нюрбургринг - трасето, което е неофициално мерило за потенциала на един суперкар.
 
Феноменалното ускорение и 750-те коня се дължат на модернизиран V-образен дванайсетцилиндров двигател. Освен това, както вече споменахме теглото на този хиперкар е намалено с 50 килограма, а благодарение на всички тези подобрения максималната скорост на Aventador LP 750-4 SV надхвърля 350 км/ч.
 
Закритият Aventador LP 750-4 SV даде четвърто време в общото класиране като постигна време 6.59.73 минути. Roadster-ът едва ли ще успее да подобри това постижение, но пък усещането да управляваш подобен автомобил, при това с открит таван ще е наистина уникално. Все още не е ясна цената на суперкабриото на тя със сигурност ще е по-висока от тази на купето SV, която стартира от 327 190 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росито

    0 0 Отговор
    Я пратете и това при багериста!
  • 2 S Doichinov

    1 0 Отговор
    Няма за какво да се хване човек в тази кола.Идеална

    Коментиран от #4

  • 3 Милен

    0 0 Отговор
    Ааа, ще се намери някой с Нисан Блубърд, да се хване за нещо все пак...
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "S Doichinov":

    Единствено може да се хванем за цената, която стартира от 327 190 евро. Но нали ще са само 500 бройки ще го преживеем. По една бройка за милиардер.

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Това все пак е lamborghini, при това лимитирана серия,не е логично да струва малко.
  • 6 КироВинкело

    0 0 Отговор
    Щом Пеевски не може да влазе
    и не моа натовара гроздето от лозето
    не ми хвалете тая кошница