Last news in Fakti

11 Август, 2015 12:40 11 667 10

Ето го новото купе на Honda Accord

  • honda-
  • accord-
  • купе
Японците от Honda представиха новата версия на купето Accord, която е предназначена основно за американския пазар. Автомобилът не е изцяло нов модел, а представлява рестайлинг на досегашния вариант и се появява две седмици след представянето на обновения седан.
 
Новият двуврат Accord се отличава от седана по формата на радиаторната решетка, както и по значително по-тесните фарове. Различни са и задните светлини, както и задната броня. Като цяло външният вид на купето изглежда значително по-спортно и агресивно.
Що се отнася до интериора, то той е почти идентичен с този на седана. Това, което прави впечатление в салона е новата мултимедийна система, която е с поддръжка от Apple CarPlay и Android Auto. Купето разполага още с пренастроено шаси и с иновационен електроусилител на волана.
 
Странно е обаче, че седана може да се поръча с по-големи спирачни дискове и със спортни амортисьори, докато за купето тези екстри са недостъпни. Иначе в моторната гама са включени същите агрегати - 2.4-литров бензинов с мощност 185 конски сили и 3.5-литров с мощност 278 коня. Последният е с възможност за изключване на три от цилиндрите.
 
По-слабият агрегат работи само с вариаторна скоростна кутия или с шестстепенна механична трансмисия. За V-образния шестак е предвидена, освен механика и автоматична шестстепенна трансмисия. Продажбите на купето стартират от края на месеца, но на този етап от компанията все още не са назовали конкретни цени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 656

    3 0 Отговор
    Супер е, чиста линия, идеален интериор.....много симпатична
  • 2 fdg

    2 0 Отговор
    Една от любимите ми марки
  • 3 666

    2 2 Отговор
    Хонда вече не са това, което бяха преди. Само новите мотоциклети може да се каже че все още са добри
  • 4 опсмопсус

    3 0 Отговор
    Отново за хамериканският пазар!
    В Европата тая кола нема пазар, оти се карат бмв-та и аудита, уж били по-убави!

    Коментиран от #6

  • 5 мдаааа

    1 0 Отговор
    не става....голям сивик! Хонда я погребаха с модела акорд ЕХ през 90/те години
  • 6 нереален

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "опсмопсус":

    По-хубави са естествено, но всичко произведено в Америка е по-хубаво отколкото в Европа! Сравнете европейския Мустанг с американския...Или европейски Вранглер с американски, изобщо нищо общо... Купи си Хондата от Америка, докарай си я в Европа и бъди индивидуален!

    Коментиран от #8

  • 7 pi4

    0 0 Отговор
    hiundai coupe istyrkano grozno i da mi go podarqt nqma da go karam..4e e s predno vse edno e na dqdo pasatora hahaha
  • 8 които

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "нереален":

    С американски мустанг не можеш взе и два завоя по Шипка........ако искаш истински мустанг, той ще бъде преработен в UK и може да се нарече Шелби!

    Коментиран от #9

  • 9 нереален

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "които":

    Ок, Шелби да бъде, но тук развалят кубаратурата на двигателя и смъкват к.с., това ми беше мисълта, а и качеството на материалите в колите в Америка е доста по-добро от моя гледна точка в сравнение с колите от Европа, макар и едни и същи модели да са...
  • 10 Тодор

    0 0 Отговор
    Рядко пиша по форуми, но думата за дизайна на този кенеф е само една "НАЗАДНАЛ", направо жълтъците за пореден път ме убиха с дизайнерски решения, пък ако ще да прави 100 км/час за половин секунда и технологично да е готова за изстрелване на ядрени ракети, хора тая кола е направо отврат!!