Last news in Fakti

19 Август, 2015 10:38 3 296 0

Първо изображение на новата Elantra

  • hyundai-
  • elantra-
  • лос анджелис 2015

Hyundai публикува рисунка на следващото поколение на седана Elantra, чиято премиера ще се състои на салона в Лос Анджелис през ноември. Продажбите на новия модел в Корея обаче по традиция ще започнат месец по-рано.

От компанията не съобщават никакви подробности за колата. Ако се съди по изображението, дизайнът на новата Elantra ще следва актуалната стилистика на марката, в която е изпълнен новият Tucson.

Предполага се, че моделът ще се оборудва с 1.6-литров бензинов турбодвигател с директно впръскване и мощност 175 к.с. Моторът ще може да се съчетае със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя.

53% от детайлите в конструкцията ще бъдат изработени от високоякостна стомана, а коефициентът на въздушно съпротивление ще бъде 0.27.

Оборудването на новата Elantra ще включва мултимедийна система с 8-инчов екран, Apple Car Play и Android Auto, аудиосистема Infinity, функция за дистанционно стартиране на двигателя и др. Списъкът на системите за безопасност пък включва индикатор за слепите зони на страничните огледала, система са предупреждение за възможен удар при движение на заден ход, автоматично спиране в екстрена ситуация и т.н.

Hyundai Elantra е един от най-масовите автомобили в историята. От 1990 г. насам са продадени над 10 000 000 екземпляра от различните поколения на модела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА