Last news in Fakti

19 Септември, 2011 12:03 2 304 0

Bentley подготвя автомобил за рали "Дакар"

  • bentley-
  • cross continental-
  • speed 8-
  • рали-
  • дакар-
  • волфганг дюрхаймер-
  • touareg

Ръководството на Bentley е взело решение за завръщане на английската марка в автомобилния спорт. Най-странното обаче е, че възобновяването на състезателната програма ще стане с подготовката на всъдеход, който да вземе участие в офроуд маратона "Дакар".

По думите на шефа на компанията Волфганг Дюрхаймер това е най-вероятният вариант. Британците се надяват новият им автомобил с повишена проходимост, който се очаква да получи името Cross Continental, да се включи в култовата надпревара.

Във фирмата обаче все още се обсъждат и други възможности за участие в различни автомобилни състезания. Планът "Дакар" все пак се ползва с предимство, защото английските инженери ще могат да използват вече готови разработки от Volkswagen.

Състезателният Touareg вече три последователни години печели рали "Дакар", а както е известно марката Bentley е собственост на немския гигант. Косвено потвърждение за тези планове дава и обстоятелството, че новото Bentley Cross Continental ще се прави на базата на Touareg.

Модификацията Race Touareg е оборудвана с дизелов двигател, а сега и от Bentley се подготвят за внедряване на нафтови мотори в своите автомобили. За последен път заводски отбор на Bentley участва в състезанието "24-те часа на Льо Ман" през 2003 година с автомобила Speed 8.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА