Last news in Fakti

6 Септември, 2015 14:30 8 204 5

Audi представи най-мощния дизелов Q5

  • audi-
  • sq5-
  • tdi-
  • plus
Audi представи още по-мощен дизелов вариант на средния по размер SUV на марката - Q5. Означен, като SQ5 TDI Plus този автомобил притежава мощност от 340 конски сили и впечатляващите за кола от този клас 700Nm въртящ момент. Увеличението в сравнение със стандартния SQ5 TDI e 27 конски сили и 68Nm.

Според производителя увеличената мощност не се отразява на икономичността, което звучи впечатляващо. С тези характеристики SQ5 TDI Plus ускорява от 0 до 100 за само 5.1 секунди - с 0.2 секунди по-добре от бензиновото SQ5 и достига електронно ограничената скорост от 250 км/ч. При среден разход от 6.6 литра на 100 км.

Другите неща, които главно ще отличават тази машина са спортен диференциал за задния мост, като това ще е първото му вграждане във Q5 и нови 21 цолови джанти. Естествено ще има и още открояващи я козметични детайли. Новият цвят наречен “macaw blue” ще бъде предназначен за ограничено количество от 100 автомобила. Цената, на която ще се предлага върховният дизелов Q5 от началото на октомври ще бъде 67.000 евро в Германия.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    1 2 Отговор
    ПЕРФЕКТНООООО
  • 2 сссс

    1 2 Отговор
    700 н.м. браво, мини локомотив.
  • 3 ауди

    1 4 Отговор
    Боли ме фароу за кула дет изкуствено е толкова скъпа ( поне а нас тук ) дет най-рано 10-15г. след като се появи евентуално, а дано ама на дали ще си я вземъъъ ...
  • 4

    0 1 Отговор
    Трябва да си дрогиран да дадеш за това 130 000лв., даже и да разполагаш с пари....
  • 5 незнайко

    0 1 Отговор
    На всеки е ясно, че Ауди, Мерцедес и БМВ са автомобили предназначени за определено съсловие. С недвижим имот няма как да се показваш. Същото е и за облеклото. Ние бедните не е необходимо да подражаваме и без това нямаме ПАРИ.