Last news in Fakti

9 Септември, 2015 07:15 4 528 9

Ford Mustang - най-продавания спортен автомобил

  • ford-
  • mustang-
  • бестселър
Според IHS новото поколение на американския жребец Ford Mustang е на върха при спортните автомобили с продадени над 76.000 машини за първата половина на годината. От началото на януари до края на юни точно 76.124 клиента са се сдобили с новия Mustang. Увеличението в сравнение с предходната година е с впечатляващите 56 процента.
 
Част от рекорда се дължи и на факта, че това е първото поколение, което се продава в Европа. Друга причина е и новият двигател, който се помещава и във Focus RS - 2.3 литровия четирицилиндров EcoBoost с 317 конски сили. Вторият двигател, с който модела се предлага в Европа е 5.0 литровия V8 с 416 конски сили. Поговорката "като е гарга да е рошава" е в сила и големият V8 естествено е по-предпочитания на стария континент. Скоро Mustang ще се появи и с десен волан, като така ще задоволи нуждите на още повече клиенти.

 
Това, над което сме приковали погледи и слух обаче е версията Shelby GT350R с неговия атмосферен 5.2 литров V8 и цели 526 конски сили в комбинация с магнитното окачване MagneRide, Торсен диференциалът с късо предавателно число 3.73 и опционалните карбонови джанти. Той предава духа на американските мускулести автомобили.
 
 
Подробности за всички генерации на Форд Мустанг , вижте  ТУК
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор
    beauty ...
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Красота! Цената му в САЩ започва от 20 000$, как няма да е най-продавания!
  • 3 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Достъпна спортна кола!
    Евала на Форд, ще бръкнат в гъ*а на доста резачки като бмв и ауди.
    Форд никога не е бил скъпа кола, а визията на Мустанг кърти още от
    1965г.
  • 4 Той

    0 0 Отговор
    Красив и мощен автомобил. Друг е въпроса дали поведението му на пътя ще е, като на Ауди и БМВ.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Ford

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    По принцип отстъпва като поведение на пътя, екстри и.т.н., доста тестове го доказаха, но колата е със невероятен дизайн и е много по-евтина, така че винаги ще има успехи на пазара. Напоследък Форд все повече започва да ми харесва като цяло :)

    Коментиран от #6

  • 6 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ford":

    Харесва ми дизайна, не и интериора. Американците и японците имат различни виждания за тези неща от нас. Това няма значение. Изпреварвал ме е Мустанг, първо чуваш звука, после...цвета на колата :). Аз обичам да съм тих. И мааалко по-бързооборотен от каубоите. Двигателя "Хеми" звучи почти, като Х.Д. Иначе хубава кола, ама "гроздето е кисело".
  • 7

    0 0 Отговор
    Атрактивен е, готин и на ниска за това което предлага, логично е да стане бестселър.....
  • 8

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    На кои му пука, важното е че караш нещо по-готино и оригинално от тези прескъпи масовки, които ги виждаш на всеки ъгъл.

    Коментиран от #9

  • 9 stefan

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от " ":

    Кво? Пише, че е станал най-продавания спортен автомобил, това означава, че е и най-масовия.