23 Септември, 2015 10:57 3 461 10

Няма да има наточено Infiniti

  • infiniti-
  • q50-
  • eau rouge-
  • nissan-
  • gt-r

Луксозното поделение на Nissan се отказва окончателно от проекта за суперспортен седан, който да конкурира Mercedes-AMG C 63 S и BMW M3. Прототипът Q50 Eau Rouge, кръстен на знаменития завой "Червена вода" на пистата "Спа Франкоршан", се е оказал технически сложен и прекалено скъп, за да привлече клиенти, които по принцип се интересуват от германските нишови модели.



Експерименталният Q50 Eau Rouge има механика от Nissan GT-R. Шестцилиндровият двигател с два турбокомпресора развива 568 к.с. Автоматичната трансмисия със 7 скорости предава въртящия момент към четирите колела. Напомпаното Infiniti ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и достига максимална скорост 290 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    2 0 Отговор
    Ха ха, като се сетя колко много от пишещите по форумте яко хейтват и здраво "плюят" немските супер премиуми, сега какво да кажат, любимците ин от нисан - "се е оказал технически сложен и прекалено скъп" Преди да плюете помислете, супер автомобилите не са за всяка уста лъжица!

    Коментиран от #5

  • 2 раптор

    1 0 Отговор
    Доста насилено би се съревновавало с немците... Не знам като вървене, но в класата е загубил веднага! С тая визия по-върви да се съревновава с някой наточен пасат, или нещо такова.
  • 3 TOYOTA

    0 2 Отговор
    nemcite baq hlqb imat da izqdat dokato stignat lexus i infinity.Ama tuka v bg sme si selqni i sme dosta negramotni i haresvame vse o6te mercedes bmw,che dori i audi :D
  • 4 Driver

    0 1 Отговор
    Немските коли са изключително прехвалени, а масата хора фенове на тези марки не поглeждат по далече от носа си.
    Това е причината да ги плюят много хора - осезаемата арогантност и липса на всякаквя нормална аргументация от страна на феновете им.
    Както си личи и в коментара ти.

    Иначе Нисан може би трябваше да рискуват, базовото Q50 е доста успешен модел. Марка като Audi и тя не беше реално премиум за възхвала през годините на моделите 80 и 100, но в момента са едни от водещите.

    Коментиран от #6

  • 5

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Май не си чел статията, а направо си написал тази уникална тъпотия....
  • 6 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Driver":

    Ами айде покажи твойте аргументи защо мислиш, че коли като М5, М3, РС6 и т.н. са прехвалени. Аз доколкото виждам в статията става въпрос как японците се отказват да им правят конкурент защото ще загубят. Както се изложиха и с RCF, където с тежкия си атмосферен V8 не може да се мери нито по управление, нито по динамика с М4. Ако нямаш възможност стига само да видиш теста му от някой който е карал и двете коли.
  • 7 бай Пет

    0 0 Отговор
    Японците,отново здраво са крали от АЛФА,но не са успели да измъкнат всичко.А колкото до липсата на конкуренция на така наречения германски премиум,то Джулия уби всичко детско в тях.

    Коментиран от #9

  • 8

    0 0 Отговор
    Лексус могат да направят конкурентен на немските премиуми автомобил, но когато става въпрос за скъпи луксозни коли хората са консервативни и се насочват традиционно към БМВ и най-вече към Мерцедес.
  • 9 оня същия

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "бай Пет":

    абе Груьо, как ще са крали от Алфа като твойта любима Julia още не е излязла даже, а Q50 в сегашния си вид се прави от година и половина? Отделно тоя концепт го показаха в Женева 2014... проЗ народ...
  • 10 neutralen

    0 0 Отговор
    Наскоро карах Infiniti Q50 S Hybrid. Еми няма такава кола бмв, мерцедес или ауди която с 370 коня да дава разход 9л/100км градско с нормално каране( Настъпване на по-прави отсечки и т.н.) не говоря за каране с 50-60. Мисля, че този модел е доста успешен и хората от инфинити правилно са си преценили, че няма смисъл да се изсипват някви стотици милиони за ултра скъпа и ненужна кола. Последното нещо освен страхотната возия, интериор, лукс и разход на инфинити-то е 7 звездното обслужване, което повечето премиум марки никога не биха си и помислили да предоставят.... защо ли? :)