Last news in Fakti

3 Ноември, 2015 17:15 2 686 3

Volvo тества джобно SUV

  • volvo-
  • xc40-
  • v40-
  • s40

Папараци заснеха прототип на бъдещия най-малък кросоувър в гамата на Volvo по време на изпитания. Тестовото муле на модела, който ще получи името XC40, е маскирано като хечбека V40, но камуфлажът не може да скрие увеличения клиренс и по-големите колела.

Volvo XC40 ще бъде построен на нова модулна платформа CMA (Compact Modular Architecture), разработена съвместно с китайската Geely. Същото шаси ще залегне в основата на хечбек и комби, които ще се произвеждат в белгийския град Гент.

Серийната версия на XC40 ще бъде готова за пазара през 2018 г., а седанът и комбито ще дебютира година по-късно. Моделното семейство ще се оборудва с три- и четирицилиндрови турбодвигатели. По непотвърдена информация шведите разработват и хибридна модификация.

Вижте подробни технически характеристики за моделите на Волво ,  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Па то и сега си имат малко - в40 кроскънтри
  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Колко е джобен джобният СУВ? Колите непрекъснато растат на размери, дори Корсата и Фиестата с малко зор изпълняват ролята на семейни автомобили.
  • 3 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Не е зле но този дизайн иска малко освежаване