Last news in Fakti

21 Декември, 2015 11:56 7 493 6

Ferrari подари болид на най-добрия си дилър

  • ferrari-
  • h.r. owen-
  • формула 1-
  • награда-
  • болид

Лондонският автосалон H.R. Owen, официален представител на Ferrari в британската столица, получи като подарък истински болид от Формула 1. Състезателният автомобил е сглобен от части, използвани от Скудерията в сезон 2015, и се връчва като награда за титлата "Най-добър дилър" на прочутата италианска марка, съобщава The Daily Mail.

Трофейното Ferrari SF15-T няма двигател и сътрудниците на H.R. Owen е трябвало да го избутат в изложбената зала на ръка. Суматохата покрай болида е предизвикала задръстване по тесните лондонски улици.

Обикновено болидите на Ferrari напускат складовете на отбора най-рано три-четири години след приключването на сезона, в който са се състезавали, което прави подаръка за H.R. Owen уникален. На посетителите в салона ще бъде забранено да сядат в SF15-T.

През миналия сезон с такъв автомобил се състезаваха Себастиан Фетел и Кими Райконен, които заеха съответно трето и четвърто място при пилотите. Световен шампион стана Люис Хамилтън с Mercedes AMG, а съотборникът му Нико Розберг завърши на втора позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    0 2 Отговор
    "...Трофейното Ferrari SF15-T няма двигател...На посетителите в салона ще бъде забранено да сядат в SF15-T..." и за какво им е този "кух" болид, да си го гледат и да си правят селфита с него !? @i@
  • 2 Galin Trampov

    1 0 Отговор
    Jack, за кво друго да е? да го джиткат по улиците освен
  • 3 neJacj

    1 1 Отговор
    То е ясно че няма да се "джитка" с това бижу по улиците, но все пак посетителите можеше да се насладят на инстинското бижу на един такъв болид, а именно неговият двигател. Според мен можеше да му сложат един двигател, дори и повреден или пък без карантията от вътре, но все пак да се види и той.

    Коментиран от #6

  • 4 Night Rider

    0 0 Отговор
    Има и друг магазин на Ферари (почти в съседство с магазина на Макларън). А този от снимката е само на няколко стотин метра от магазина на Ламбо :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "neJacj":

    Да не би ти да си загадъчния човек рентген? Ако не знаеш, че е "кух", няма как да разбереш. И точно за това е изложен, за селфита!