15 Януари, 2016 07:15 4 037 8

Ето го създанието на Fisker - VLF Force 1

  • fisker-
  • vlf-
  • force 1-
  • viper

Броени дни след новината за създаването на новата автомобилна марка VLF от Гилбърт Виляреал, Боб Лутц и Хенрик Фискер ви представяме автомобил, за който преди няколко месеца Fisker обяви намерението да произведе. Дизайнът на машината има леки препратки към Viper и Aston Martin, но определено изглежда оригинално.

С гръмкото име Force 1, той представлява шаси създадено от въглеродни нишки задвижвано от агрегата на Dodge Viper - 8,4 литров V10, но претърпял подобрения, от които мощността достига чудовищните атмосферни 745 конски сили и 928 нютонметра. Теглото на автомобила е само 1538 килограма и благодарение на него ускорението от 0 до 100 става за впечатляващите за задно предаване 3 секунди, като максималната скорост достига 350 километра в час, а отсечката от 402 метра се взима за 10.97 секунди.

Общо ще бъдат произведени 50 автомобила със стартова цена от 268 хиляди долара, като скоростната кутия ще може да бъде шестстепенна автоматична или ръчна. Според Боб Лутц, Force 1 е драматичен пример за това, към което се стреми VLF Automotive с комбинирането на доказани висококачествени платформи и компоненти с елегантен дизайн за създаването на внушителни и уникални луксозни спортни автомобили. Естествено, готовият за пътя модел ще претърпи леки промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Бутилките м/у седалките разцепват!!!
    С колата ли вървят или се купуват отделно?
  • 2 КРАЛИ МАРКО

    0 0 Отговор
    Те са сложени там за да може при челен удар шофьора отсреща да се почерпи допълнително с винце !
  • 3 binjiri

    0 0 Отговор
    Лимита при дизайна,а също и технологично,при автомобилите е почти достигнат.Всичко е едно и също,използват се ако не едни и същи компоненти,то произведени от едни и същи производители и т.н.Разбира се има много електроника и екстри,но те отново са маркетингова стратегия.Някой път вземете лист и химикалка и опишете всичко което ползвате в колата-ще се изненадате.
  • 4 Кофти

    0 0 Отговор
    Aston Martin???

    http://www.webcafe.bg/id_618697543

    И в крайна сметка Aston се оказаха прави, а наглярите от Фискер ще ги съдят за милиони, смях....
  • 5 раптор

    0 0 Отговор
    Муцката е свирепа като зерг... Отзад обаче малко по-дебеличка ми се вижда... Иначе определено е свежа и има чар!
  • 6 АЯ

    0 0 Отговор
    На колко сте години бе

    Коментиран от #8

  • 7 Нов чо

    0 0 Отговор
    Вестника в краката ме развесели )))
  • 8 роко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "АЯ":

    Що? Да не помисли, че си чат за запознанства?