15 Януари, 2016 13:42 22 053 8

Какво може верижен 4х4 Nissan на сняг?

  • nissan-
  • x-trail-
  • warrior
Какво може верижен 4х4 Nissan на сняг? - 1

Японците от Nissan представиха верижен вариант на кросоувъра X-Trail (в САЩ се продава като Rogue). Иновацията се нарича Warrior, а премиерата и беше в рамките на автомобилно шоу в Монреал.

При създаването на прототипа взимат участие специалисти от отбора Motorsport in Action от канадската провинция Квебек. Всъдеходът е снабден с верижни механизми от американската фирма American Track Truck.

Дължината им е 122 сантиметра, широчината - 38 сантиметра, а височината - 76 сантиметра. Заради монтажа на верижните механизми се налага и промяна в някои от елементите на автомобила.

Какво може верижен 4х4 Nissan на сняг?

Всъдеходът е оборудван с модернизирано окачване, като вследствие на всичко това клиренсът се увеличава до 58 сантиметра. По двигателя на Nissan Rogue Warrior не са правени никакви промени.

Колата е оборудвана с 2.5-литров мотор с мощност 170 конски сили, като въртящият момент от него се предава на четирите верижни механизма чрез вариаторна скоростна кутия Xtronic.

Тaка комплектован Nissan Rogue Warrior може да развива скорост до 100 км/ч. и да "гази" в снежна покривка с дълбочина 40 сантиметра. Автомобилът може да преодолява снежни наклони под ъгъл 45 градуса.

Ще припомним, че по-рано Nissan пусна верижна версия на кросоувъра Juke, който беше наречен Nismo Snow. Изпитанията му преминаха през замръзнало езеро в Швеция и сняг с дълбочина 50 сантиметра, като Nismo Snow успя да развие 85 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАФЕЗА

    0 1 Отговор
    има и китаиски такива снегоходки но не са качественни

    Коментиран от #2

  • 2 gost

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАФЕЗА":

    КачествеННи - къртиш, маняк :D

    Коментиран от #3, #7

  • 3 КАФЕЗА

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    КОМЕНТИРАМ НЕ ЧЕ МИ СЕ КЪРТИ У СНЕГО ЧЕ ДИРЯ МИАЛЯ ........ДА КЪРТЯ ДРУГООООО ПО ДОБРЕ----------
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Гледах подобно чудо по ТВ-то как бягаше като изоглавено из преспите и надмина дори шейната на дядо Коледа.Към края на демонстрацията обаче верижният механизъм нещо сдаде багажа и го прибраха за ремонт.
  • 6 ATZ

    0 0 Отговор
    Предвид голямата широчина на веригите не би ли трябвало спокойно да може да разпределя масата и по този начин да не потъва в снега? Ако това е така, защо има ограничение от 40 см "газене" в снега?
  • 7 БЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    Маняк?????????Много си ......, че и забележки правиш!
  • 8 нико

    0 0 Отговор
    Ако приемем, че не потъва, то няма да има и "газене" (съмнява ме при това тегло) Но под него може да има два метра сняг и да не потъва. Ама като запотъва няма да е повече от 40см, че лошо...
    Ама и тая демонстрация надолусъс скиорите... хе, дайте го нагоре, да видим ще гони ли рак-трака ;)