Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 07:15 2 496 0

Mini, офроуд и американски V8?

  • mini-
  • v8-
  • двигател-
  • офроуд

С отминаването на първата серия на новото Mini, все повече хора прибягват до него, като платформа за създаване на състезателни автомобили. Тук обаче подходът е малко по-различен и включва огромни гуми, задвижване на задните колела и голям американски V8 двигател. Вдъхновението идва от машините за известното рали Баха, което ежегодно преминава през мексиканската пустош.

Естествено автомобилът не се подготвя за състезателни нужди, а за лично удоволствие и труда положен за всичките тези конструктивни промени заслужава адмирации. Със сигурност, когато бъде готова тази машина с приблизителна мощност от около 400 конски сили ще събира погледи.

Всъщност за американците да натъпчеш V8 двигател в автомобил, който по никакъв начин не е пригоден за него не е рядкост и примерите не са малко. Много от нас са виждали в мрежата екземпляри от мъничкия кабриолет на Mazda - MX5 гаврещи се с много по-скъпи и расови спортни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА