Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 11:08 10 876 6

Mercedes показа C-Klasse Cabriolet

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • cabriolet
Mercedes показа C-Klasse Cabriolet - 1

Немците от Mercedes-Benz публикуваха първия дизайнерски тийзър на откритата версия на новата C-Klasse. Публичната премиера на кабриолета е насрочена за следващия месец и ще се състои в рамките на автомобилното изложение в Женева.

Иновацията ще се превърне в четвъртия представител на моделната линия C-Klasse, след седана, комбито и купето. Именно от последното новия кабриолет ще наследи основните дизайнерски линии.

На практика салонът ще е същия, като на централната конзола ще се появят няколко нови бутона. Те ще отговарят за управление на системите AirCap и AirScarf (функции за намаляване на нивото на шум в купето и за обдухване с топъл въздух на шията на водача и пасажера до него).

Ще има и още един бутон, който ще командва автоматичното отваряне и затваряне на сгъваемия таван. C-Klasse Cabriolet ще получи и същите двигатели, които са налични за версията купе.Mercedes показа C-Klasse Cabriolet

Моторната гама ще включва четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, които ще разполагат с мощност в диапазона 156 - 245 конски сили. Ще има и наточена версия AMG C43, която ще се оборудва с битурбо V6 мотор с мощ 367 коня.

Двигателят на AMG версията ще е с обем три литра, а максималният въртящ момент ще е 520 Нм. Към него ще е монтирана седемстепенна автоматична трансмисия. Благодарение на тези агрегати ускорението на AMG C43 от 0 до 100 ще е пет секунди.

По-любопитното е, че ще има и още по-мощен вариант. Той ще бъде обозначен като Mercedes-AMG C63 Cabriolet и ще разполага с четирилитров осемцилиндров двигател с два турбо компресора и мощ от 510 конски сили.

Топ версията ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за четири секунди, като за тази динамика до голяма степен роля играе и впечатляващият въртящ момент от 700 Нм. Продажбите ще стартират от лятото на 2016-а, като базовата цена ще е 47 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BRABUS

    1 0 Отговор
    Mercedes!
  • 2 Кожо

    1 2 Отговор
    За съжаление предницата на последните модели вече няма агресивен, а по-скоро глуповат вид. Задницата за сметка на това е страхотна, не случайно тийзърите са с изглед предимно откъм задницата...

    Коментиран от #3

  • 3 Ножо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кожо":

    Глуповат вид - аз да имам една такава, чисто нова, с "глуповат вид", пък нека ми е зле!
  • 4 копеле

    1 0 Отговор
    Глуповати са многото български мишоци а Мерцедес са №1 , е понякога №2
  • 5 опсмопсус

    0 1 Отговор
    Отново скици, фотошоп и медиен шум за поредното ултра скъпо возило.Феновете с 15годишни дръгели в БГ обаче подскачат все едно утре ще си го купят. А сме бедни, комплексирани, мързеливи, но знаещи и разбиращи от всичко!С огромно самочуствие като на милионери!
    Мерцедес та мерцедес, а работят за 500лв.

    Коментиран от #6

  • 6 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "опсмопсус":

    Пишеш безмислени хейт коментари, базирани на скици, и говориш за комплексираност? Поне хората имат на какво да се кефят. Ти нека злорадствай.