Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 13:38 28 954 16

BMW 8er се завръща през 2020 г.

  • bmw-
  • 8er-
  • 7er-
  • clar-
  • g11/g12
BMW 8er се завръща през 2020 г. - 1

Един от най-красивите баварски автомобили на всички времена ще бъде възроден, за да се изправи срещу Mercedes-Benz S-Klasse Coupe, съобщава Autocar. Британското списание се позовава на източници от Мюнхен, според които производството на новата осмица ще започне през 2020 г. в завода на BMW в Динголфинг, където се сглобява 7er.

Купето ще бъде построено на модулното шаси CLAR, което дебютира с актуалната седма серия G11/G12 и занапред ще служи за основа на всички "баварки" с надлъжно разположен двигател. Според информатори шефът на BMW Харалд Крюгер се е заел лично с новия модел и е отхвърлил предложенията да му бъде даден индекс 9 в полза на класическия 8er.

Прототип на следващата осмица ще бъде показан през 2018 г., но някои подробности са известни още отсега. Купето ще бъде по-скъпо от 7er и ще получи аналогична моторизация, включително и 6.6-литровия V12 от M760Li. В областта на електронните помощници също ще има сходства като автопилота.

От BMW прогнозират най-голямо търсене на 8er в Китай и Щатите, където флагманската седмѝца се продава двойно по-слабо от Mercedes-Benz S-Klasse.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    1 1 Отговор
    Дано новата бъде поне толкова красива като старата 8-ца.

    Коментиран от #2

  • 2 gmbhh

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Нещо не си наясно
    Старата 8 серия беше по спортен модел а наследника му е сегашната 6 серия

    Новата 8 серия само цифрата ще е еднаква като на старата, но концепцията ще е коренно различна а именно купе версия на 7 серия

    Старата 8 ца не е била купе версия на 7 цата!

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "gmbhh":

    Трудно е да наречеш спортна кола, която тежи 2 тона и повечето от окачване и е от 7ма серия. 8цата, може би с изключение на CSI-a, е по-точно GT, отколкото спортна кола, каквато беше М3 например. Все пак това е едно от любимите ми БМВ;)
  • 4 Някой

    2 0 Отговор
    Три коментара и още никой не е написал 'немски кенеф' ееееее какво става с Вас !?!??
  • 5 опсмопсус

    0 5 Отговор
    Е, най-накрая нещо различно.Този път ще напиша БМВ 8-ца е със супер визия.Браво!Остави и нов двигател да сложат, но не този от 760!
    V12, 7.2l, hybrid( от Toyota), би било право в десетката!
  • 6 опсмопсус

    0 3 Отговор
    НИКОЙ ВЪВ ФАКТИ, не написа нищо за катастрофата на писта в Сливен, две жертви в бмв и 2-ма ранени в мерцедес!
    ПИШЕТЕ ФАКТИ, НЕ КРИЙТЕ, че лапетата с бе ен ве се изпотрепаха!

    Коментиран от #13

  • 7 Кобрата

    2 2 Отговор
    Ще бъде интересна конкуренцията с S-classe
  • 8 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    НЕ ХАРЕСВАМ СТРАНИЧНИТЕ СТЪКЛА МАЛКИ СА
    НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ ПРЕЗ ТЯХ
    НО Е КРАСИВА И МАСИВНА
  • 9 Шрапнел

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "gmbhh":

    Е, кое не е разбрал коментиращият?! Иска му се да е поне толкова красива, колкото беше предишната, която още си струва €10,000. Едно 850сi въобще не бих отказал, а е и с тарикатските вдигащи се фарове... И днес е със запомнящ се и впечатляващ дизайн, а и е кола, след която да се обърнеш.

  • 10 КИУЕ

    0 0 Отговор
    Чалгата прецака немските автомобили. В БГ ако ще и диригент на симфоничен оркестър да си ако караш БМВ или Мерц, значи си селски чалгар - ФАКТ! Просто в БГ немските премиуми станаха любими на чалгарите и мутрите и асоциацията си ходи с Кондьо, Милко, Софка... Няма как да си пуснеш рок в такава кола - може да те пребият за уронване престижа на чалгарите в БълХария! В чужбина може да си я караш с кеф и признание, но в БГ си остава като печат от мутро-чалгарската сган.

    Коментиран от #14

  • 11 h31

    1 0 Отговор
    Мерца удря бмв-то странично с много голяма скорост! Добре, че е била 5-ца колата, а не някоя малката та поне 3-тото момче отзад е живо.
    Нелеп инцидент в който не търси проблема в марките, а в задкормилните устройства!
  • 12 h31

    0 0 Отговор
    До номер 6 беше долното
  • 13 драк

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "опсмопсус":

    Пак ли ти бе, кога ще млъкнеш..... кой в каква марка е умрял! Кажи накрая какво ти караш, че да знаем как да не умираме! ЗАЗ, ЛАДА , БМВ, МБ, ОПЕЛ....и какво кажи къде да седна, че да съм спокоен....какво толкова ти пречат МБ и БМВ....остави хората с тъгата им!
  • 14 Никой

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "КИУЕ":

    Ако си избираш кола по имиджа, който тя носи, значи имаш много общо с мисленето на споменатите мутри и чалгари...

    Коментиран от #15

  • 15 CL 500

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Никой":

    И защо така мислиш, че не трябва да се избира и по имиджа. Не казвам, че е на първо място, но и той има значение. Примерно един благородник надали си купува Ролс, заради нещо друго освен имиджа. Не казвам, че тук е бъкано от благородници :-), но всеки според паричните наличности си преценява. И поради някаква странна причина точно тия по-скъпичките и 'имиджови' автомобили, са и по-хубави, приятни за шофиране и т.н. Може би и затова са по-скъпи. Така, че удоволствието и имиджа стват малко взаимосвързани :-)

    Коментиран от #16

  • 16 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "CL 500":

    Всички черни рапъри карат Бентли и РР....., а те са голееееми благородници!