Last news in Fakti

9 Март, 2016 09:27 23 051 23

Porsche се отказа от Мария Шарапова

  • porsche-
  • мария шарапова-
  • допинг-
  • реклама
Porsche се отказа от Мария Шарапова - 1

Само 24 часа след признанието на тенис звездата Мария Шарапова, че е употребявала допинг, рекламодатели масово започнаха се дистанцират от спортистката в опит да тушират евентуални негативни последици за имиджа си. Изключение не направи и един от най-крупните спонсори на бившата №1 по световните кортове Porsche. През 2013-а немците подписаха 3-годишен договор с рускинята, която стана рекламно лице на легендарната марка.

"Натъжени сме от скорошните новини, обявени от Мария Шарапова. Решихме да отложим всички планирани събития, докато не станат ясни повече подробности и не анализираме ситуацията", гласи официалното изявление на Porsche.

С решението си германският производител последва суровите реакции на гиганти като Nike и Tag Heuer, които прекъснаха почти мигновено всякакви отношения с 28-годишната рускиня, без изобщо да изчакат официалните позиции на Световната антидопингова агенция и Женската тенис асоциация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    2 8 Отговор
    СТРАХЛИВЦИ!Веднага бягат, без да дочакат заключението на Световната антидопингова агенция.

    Ама на ли е рускиня, налагат и ембарго!

    Искам статии за катастрофиралите бе ен ве та, всеки ден!
    Днес във Варна бе ен ве се натресе в светофар!
  • 2 onq s konq

    9 2 Отговор
    Дреме й на п.ката-АВТОВАЗ ще я вземат дори да е и алкохоличка освен наркоманка!
  • 3 опсмопсус

    4 8 Отговор
    Мишоците първи напускат потъващия кораб!
    порше са едни от мишоците явно!
    Изобщо немците се оказват една страхлива нация, даже и бежанците им оправят жените вече!
    Колите им вече ще излизат с меки лостове, да не си повредят меките китки!
  • 4 гост

    3 2 Отговор
    Явно тези са чакали само една нейна издънка, за да прекратят договорите си. Това, че има следи от препарат не значи, че не е било наложително да го взема, лекарите трябва да си кажат думата. Така на сляпо изглежда доста грубо по-скоро е негативно за спонсорите, отколкото за Мария, тя си е взела достатъчно милиони от тях и ще продължи да взима от други.
    Трябва да й се признае, че е честна и не отрича, вероятно може да се мотивира адекватно.
  • 5 mediator37

    5 2 Отговор
    Поне нашия си от-ба на хубава пу-ка.

    Коментиран от #6

  • 6 БАВАРЕЦО

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Като го гледам и нашия е една мека китка.
  • 7 Gost

    8 1 Отговор
    Съвсем нормална практика е спонсорите да се отказват от лица обвинени в употребата на допинг.Няма нищо лично просто компаниите гледат да седят встрани от подобни конфликти.Найк и други вече също се отказаха от Шарапова.
  • 8 Никога

    4 1 Отговор
    Аз ЛИЧНО Не бих се отказал от кака Мария
  • 9 Кочо

    5 1 Отговор
    Както е взела допинг така ще и го бодна... не ме бърка...
  • 10 КАРУЦАТА

    4 0 Отговор
    гледаите я за последно кои ко ще боде АБЕР НЕМА ОТ ВАС
  • 11 Vasik Atanasova

    4 0 Отговор
    КРАСИВА Е
    НО ТАКА ТРЯБВА
  • 12 Ghosta

    4 1 Отговор
    Гришо се отказа от нея, какво остава от VW, много ясно че и те ще се откажат. Явно вече не става ... :D
  • 13 Христофор Карамфилов

    5 4 Отговор
    Лицемерието и двойните стандарти,важат с пълна сила и в спорта.Съвременният спорт ,на високо ниво ,без допинг ,е просто физкултура.Всички зобят,кой повече,кой по-малко.Всяка година влизат в забранителен списък, някакви стимулиращи медикаменти,и в същото време се измислят още по-нови. Естествено спортистите на тези държави,в които са големите фармацептични компании,са облагодетелствани ,и са винаги крачка напред,а за по-малките държави ,играта е на котка и мишка.Помним признанията на големите спортисти Ланс Армстронг ,Марион Джоунс и мн.др. Когато приключиха спортната си кариера ,признаха употребата на допинг,а докато печелиха ,никой не ги хващаше.Жалко е,тениса печели популярност ,и заради красивите и женствени тенесистки ,каквато е и Мария Шарапова.На братята Уйлямс ,какво да им гледам.
  • 14 Кобрата

    4 1 Отговор
    Заслужава си го...
  • 15 Българин

    3 2 Отговор
    Много точно казано Христофоре,с всичко съм съгласен!Най ми харесва последното ти изречение!
  • 16 Ники

    0 5 Отговор
    Преди да пишете глупости - помислете, ако има с какво, информирайте се. Става дума (в този конкретен случай) за много злоба и завист, които са основна движеща сила в света на бизнаеа (спортът е част от същия този свят). Потърсете малко повече от 5 минути, и ще видите, че десетки други спортисти също са с положителни проби за СЪЩОТО вещество. Отстранени са от състезания до изясняване на случая... Помислете - защо в целия свят се акцентира само и особено върху Шарапова?
    НЕ Я ЗАЩИТАВАМ, но - не следвайте първосигналните си инстинкти, ако имате поне капка разум, и ако поне малко се различавате от добитъка.
  • 17 jambazina

    0 0 Отговор
    Щом се отказват - аз я взимам няма проблеми, и порше имам и найки кецки.
  • 18 Румбо

    0 0 Отговор
    Ами от Порше да вземат С.Уилямс за рекламно лице!Хубавица от класа(ха-ха)Тя(?) и за Хамър е възгрозна!
  • 19

    0 2 Отговор
    Ако си мислят тези концерни, че мъжете потенциални клиенти които харесват тази прекрасна жена им пука дали е хваната с допинг или не са пълни т...ци.
  • 20 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Време беше.Първо е рускиня,второ пердаши ги наред.Най лесно е с допинг скандал.Вероятно ще има глупаци ,които да заблудят.Ако забелязвате това се слу4ва с всеки който не е удобен.За какви федерации може да се говори тогава,просто ве4е спорта не съществува и то в световен мащаб
  • 21 гост

    0 0 Отговор
    Жената го е взимала 10 години, сега за 3 седмици й правят на проблем. Всеки е можел да го взима този препарат, в Русия масово се използва, тя е рускиня, какво повече се иска. Този препарат не те помпи, по скоро е като гинкобилоба или някой друг препарат за орусяване на крайници, при настинки, др. Силно разпростанен в Русия и Балтийските държави, но понеже САЩ не са го одобрили, бива обявен за забранен, без значение дали е така и без да е доказано какъв реален ефект дава. Все едно да ти забранят да пиеш аспирин след тренирока, за да не ти помогне да се възстановиш по-бързо.
  • 22 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Еми да вземат Ришар Гаске!!!Той човека за сега отрича видното но ще си признае скоро де Ще пасне идеално като рекламно лице
  • 23

    0 0 Отговор
    Некви гейове са ми сложили четири минуса......