Last news in Fakti

10 Март, 2016 09:06 1 738 2

Каратанчева: Шарапова ще мине метър

  • каратанчева-
  • шарапова-
  • наказание-
  • допинг

"Мен ме осъдиха по-строго за нещо доста по-невинно", коментира родната тенисистка

Каратанчева: Шарапова ще мине метър - 1
Снимка: БТА/АР

Българската тенисистка Сесил Каратанчева смята, че славата на Мария Шарапова ще я спаси от сериозно наказание заради употребата на забранени субстанции. 

"10 години да вземаш някакъв препарат, който сега го забраняват, означава, че си ползвала предимство с нещо достатъчно ефективно, което те е подпомагало в спортното развитие и възстановяване. Повишавало е нивото ти на тенис и физическото ти състояние", коментира Каратанчева пред "Tennis24".

"Това е идеята на допинга: да ти помага за по-добро представяне. Затова не мога да оправдая нещо такова. Защото аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях осъдена много по-строго."

Сесил, която през 2005 г. бе наказана от Международната федерация за 2 години заради употреба на нандролон, е на мнение, че рускинята няма да понесе голямо наказание.

"Нека бъдем реалисти. Това е Шарапова и тя няма да понесе нито голямо наказание, нито сериозни финансови загуби. Чакам да видя развитието. Нямам особена вяра в системата, особено когато се отнася за топиграчи, защото малко или много има двоен стандарт".

На въпрос дали самата Каратанчева се оказва най-големият престъпник в тениса, Сесил отговори: "Явно да. След мен и Хингис я наказаха за 2 години. Но като имаш предвид, че после имаше случай като този с Гаске, чиято санкция беше направо смешна в сравнение с нашите, а пък и обяснението му за кокаина... Системата е относително нещо, както казах."
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капитен

    1 0 Отговор
    права е!
  • 2 Локумена Кифла

    0 1 Отговор
    Спортната и завист е нещо присъщо за некадърните губещи и особено популярно при българките! Оправданието всеки си го има, разликата е в това, че достойните излизат и си го признават, а другите църкат като тая мърла, дето сме я гледали, че и сме залагали... Сигурно ще се излюпи пак някой пишман националист, дето да ми налива, колко ощетен е БГ спорта заради Шарапова, но ако утре забранят белите мерцедеси и нямам друга кола, сигурно и мен ще ме накажат