Last news in Fakti

12 Март, 2016 10:29 6 884 8

Нов Ford за народа

  • ford-
  • ka-
  • fiesta
Нов Ford за народа - 1

От лятото в Европа започват продажбите на бюджетния хечбек с пет врати Ford Ka. Моделът бе разработен за пазарите на развиващите се страни и се произвежда в заводите на компанията в Сао Пауло, Бразилия, и Ченай, Индия.

На Стария континент Ka ще поеме ролята на базов модел от Fiesta, която вече ще се позиционира като по-престижен автомобил, докато най-малкият Ford ще се бори за клиенти с Hyundai i10, Fiat Panda, Toyota Aygo и т.н. Според шефа на европейското поделение на компанията обаче моделът нямало да оставя впечатление за евтина кола. "Искаме да предложим на клиентите си добре оборудван и вместителен автомобил с евтина поддръжка", обяснява Джим Фарли.

Продажбите на новия Ka започват след поне 3 месеца, но вече е известно, че цените ще започват от €10 370. За тези пари купувачът ще получава хечбек с пет врати, дължина 3 886 мм, трицилиндров 1.0-литров бензинов двигател с мощност 80 к.с. (100 Нм) и петстепенна механична трансмисия.

Нов Ford за народа

Оборудването на базовата версия ще включва два еърбега, електрически усилител на волана, климатик, ABS, централно заключване и електрически предни стъкла. По-скъпата модификация с 1.2-литров двигател с 88 к.с. ще предлага странични въздушни възглавници, мултимедийна система и стабилизираща програма.

От Ford готвят и луксозен вариант на Ka, който ще бъде въоръжен с 1.5-литров мотор със 105 коня (143 Нм), кожен волан, информационно-развлекателна система с чувствителен на допир екран и гласово управление, лети джанти, климатроник и др.

Автомобилите за европейския пазар ще се произвеждат в Индия и няма да се различават особено от предназначените за тамошната клиентела.

Нов Ford за народа


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    5 3 Отговор
    Нормални е да се появи кола за народа!
    Фолксваген,"народната кола", започва от 20 000Е и е добър боклук!

    Коментиран от #5

  • 2 onq s konq

    2 4 Отговор
    Народа да си ходи пеша!!!Не бива да му се предоставят автомобили!Тези дето сме на по високо ниво караме БМВ и си гледаме от високо защото сме си го заслужили!!!Като си прос и нямаш пари - пеш и на реиса!!!Форд прави глупости да обурудва ниските хора с коли!!!Ама те понеже са прости ше се изпроприбият с тези кочини наречени форд!!!!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 mediator37

    3 0 Отговор
    Най-после с 10 години закъснение и от Форд се усетиха.
  • 4 кондьо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Смятам, че има повече катастрофи и пострадали с "ВИСОКИ" хора с БМВ-та.
  • 5 голф 1

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    ииииии коа станаха толкова скъпи тези фаувета бре ! аз мислех ,че полото е към 12 000 евра а лупото дали имаше 10 000 толкова ли са си вдигнали цените ..?@!!!!
    или аз се бъркам нещо или ти трее си Го преговориш това дето го казваш .

    Коментиран от #7

  • 6 Паисий

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ех, и тази вечер ще спя спокойно. Всяка вечер, щом ти прочета писанията и се успокоявам, че съм гении, поне на фона на грамотността и умствения ти багаж. Велик си! Никога не ми е било ясно как на толкова малко място можеш да напишеш толкова идиотщини и то толкова неграмотно ...
  • 7 опсмопсус

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "голф 1 ":

    И лупо и поло са евтини, НО КАКВО ПРЕДЛАГАТ?
    Грозни и евтинипластмаси, метални джанти, врътки за прозорци, без никакви екстри.Грозни, цигански седалки!

    Коментиран от #8

  • 8 ромпс

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "опсмопсус":

    Ти нали писа, че нямаш собствена кола, а караш само служебни.
    Щом е така, какви мнения въобще можеш да даваш след като нямаш опит с поддръжката на автомобил? Или си поредния комплексар с налепени плакатчета по стените на детската.