Last news in Fakti

21 Март, 2016 12:22 13 414 15

Нова хибридна котка срещу A8, 7er и S-Klasse

  • jaguar-
  • xj-
  • audi-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse

Ръководството на Jaguar е одобрило концепция за нов флагмански модел, който ще замени седана XJ. Той ще бъде "свръхлуксозна лимузина" с хибридна силова установка на базата на V-образен 6-цилиндров двигател, съобщава Autocar.

Прототип на бъдещия автомобил ще бъде показан през 2018 г. в чест на 50-годишнината на XJ, а продажбите на серийната версия ще започнат през 2019-а. Въпреки изтъкнатите от част от ръководството икономически аргументи концепцията за класически седан надделяла над идеята за супервсъдеход Jaguar, подобен на Range Rover Sport.

Източници от компанията разкриват пред Autocar, че шефовете разбирали колко високо са вдигнали летвата от голямата немска тройка и единственият шанс на бъдещия XJ срещу Audi A8, BMW 7er и Mercedes-Benz S-Klasse били хибридните технологии и системите за автономно управление. Новият флагмански Jag щял да бъде построен на модернизираната алуминиева платформа D7, част от чиито компоненти се изработват от композитни материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    0 5 Отговор
    Всички автомобилопроизводители маркетингово се позиционират в 2017, 2020 и т.н. , демек следващите 4години.
    Всички дърдорят, ЩЕ, ще, през и т.н.
    Нямат технологията и се налага да ЩЕкат и лъжат!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "опсмопсус":

    Да, а в същото време Тесла си кара автономно, има страхотни екстри и си е чисто на ток. Европейските марки плануват за след години да направят второ ниво на хибридите, а Тела са от 4 години на трето ниво, чисти електромобили. Мъск си го каза, защо да се занимаваме с хибриди като имаме технологията за чиск електромобил и може да стигнем до него сега, а не да се хабят ресурси за междинното звено, което е също толкова скъпо колкото и ел. колите. Такива коли не се карат по 1000кв без да се спират, не са служебни, те са за удоволствие и за уикенди. Един пробег от 500-600км е напълно достатъчен за колите в днешно време, има си суперчарджъри.
    Най-лошото е, че у нас за това ще си мечтаем още много години понеже тук няма национална политика за лансиране на ел.коли, а за субсидиране на барутниците, бълващи канцерогени.
  • 3 Ягуар са смотаняци

    0 2 Отговор
    Ягуар са най-глупавата и безсмислено съществуваща наистина "котешка", мишкарска марка ! Продават ти го на свръх висока не отговаряща на качеството цена и какво получаваш?! Преоблечен Форд защото Ягуар се произвеждат от Форд а сами си правете изводите колко е качествен и здрав Ягуара за цената си ! Колкото и да се опитва тъпия и грозен Ягуар да победи немската тройка никога няма да се получи ...нито откъм стил,нито откъм мощ,нито откъм абсолютно нищо ...английски кенеф ...опс даже не е и такъв защото не се произвежда от самите Ягуар . Англичаните един Ролс Ройс дето само го правят като хората и дето само си отговаря наистина на цената ...

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #10

  • 4 DBS

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ягуар са смотаняци":

    И ти написА нещо де....
  • 5 гоуст

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ягуар са смотаняци":

    Коментара ти лъха на бмв-щина ...
  • 6 Msux

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ягуар са смотаняци":

    Ей бот, Ягуар е на ТАТА, както и RANGE ROVER. Не мисля, че нямат технологии, при положение, че почти навсякъде избират RANGE ROVER пред немското трио.
  • 7 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ягуар са смотаняци":

    Форд произвежда Ягуар, само в болния ти мозък!
    Ти колко Ягуара си купи и кое в тях не си заслужава цената?
  • 8 Номер 40

    0 1 Отговор
    Това ще да е някой сополанко запален по БМВ, който хабер си няма от света.
    Казваш освен Ролс Ройс - другото е боклук така ли?
    Бентли, Астон Мартин, Морган Гараж ... Абе да ти кажа и аз виждам, че не ги карат много много - ама чаак сега вече ми стана ясно защо
  • 9 Никой

    0 2 Отговор
    Че англичаните не могат да правят коли, тва е световно известно. Затова всичките им големи производители в момента са притежавани от чуждестранни. Новите Ягуари са супер и съвсем сериозно се опъват на немските конкуренти.
  • 10 guest

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ягуар са смотаняци":

    Jaguar вече е собственост на индийсакта Тата. Ама точно този модел, XJ, си се прави като истински луксозен автомобил. 4.2 двигателите са си наследници на стария Jaguar. Не бих го върнал, да ти кажа. Ролса също вече не е английски ;)
  • 11 Пак

    2 0 Отговор
    Пак същото четем.Всяка компания която се пръква да прави конкурент на немското трио,все обещава... това ЩЕ,онова ЩЕ..ама след 3-4 години.Е добре де ама те немците не седят на едно ниво.Надпреварата между самите тях е убийствена,а тази конкуренция ги движи много напред.Имат и ресурса да се развиват много напред и да правят по-добри коли от другите в този клас.Нито жълтите успяха да се намърдат и да си продават замаскираните тойоти в премиум класа,нито тези ще успеят.Ето Алфа-та се сгромоляса след едни голеееми обещания за конкурент на М5,ама немците след 2 месеца извадиха автомобил за които италианците могат да мечтаят.Та така и тея...Ще ще ще,те и след 5 години няма да могат да направят автомобил отговарящ на сегашните! флагмани на немското трио.
  • 12 МоТо

    1 1 Отговор
    Големи Глупасти има наговорени по-долу- "англичаните не можели да правят коли"...и т.н.!
    Ягуара си е Ягуар - имат си собствено "излъчване'" ,британско разбиране за комфорт и традиции,комфорт със различен вкус!
    Не виждам причина колата да не е успешна- има свежи Индийски пари за усвояване!
    Пък и аман от Немски Каляски - всеки иска,иска..все същите познати муцуни!Така ти се отдава шанс да си различен от останалите,да покажеш вкус и характер - лично аз бих го предпочел точно заради това!
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Супер си е колата!
  • 14

    1 0 Отговор
    Много стилна и красива кола, малко свеж въздух сред бълващите един след друг модели немски премиуми.
  • 15 gnida

    0 1 Отговор
    Като чета по-долу и се кефя ! Ягуар е бил собственост и на бмв , но те нищо не направиха за марката , дори 2-3 двигателя на оставиха както направи форд . Сега собственици са тата . В момента xj е конкурент на а8 . s класата и 7 мицата на бмв . Аз лично карам s type , 15 годишен ( еквивалентен на а6 , е класа и 5 цата на бмв ) Ами имам добри впечатления от колата . Не беше много скъпа и не знам как се с пръкнала според по-долните разбирачи , но си върви добре и си заслужава .