Last news in Fakti

3 Април, 2016 07:15 3 096 13

Toyota се завръща във WRC през 2017

  • toyota-
  • wrc-
  • 2017-
  • рали

Един от автопроизводителите участвали в най-емблематичните години на световния рали шампионат се завръща в битката. Toyota с модела ѝ Celica печели редица състезания през 90-те с пилоти, които нямат нужда от много представяне като Карлос Сайнц, Юха Канкунен и Дидие Ореол. След близо 20 години те отново ще се борят за титлата. Изборът за следващата календарна година не е случаен, тъй като в нея ще влязат и новите стандарти - увеличена до 370 конски сили мощност, разширена следа и повече спойлери и в предната и в задната част на автомобилите. Състезателната машина ще бъде Yaris и е разработена от Gazoo Racing и рали легендата Томи Макинен във Финландия. Информация за пилотите все още няма, но предположенията не са много.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симфони

    1 4 Отговор
    Във WRC има ли бмв, мерцедес, ауди?Или само в DTM, да не ги шляпат японските и френските бангии!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Мистерио

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Симфони":

    по-големи каручки от немските няма.......
  • 3 Нафарфорий

    4 0 Отговор
    Пфууууууууууууу много злоба бре! Чеда мои хейтърски не е казано, че у дтм тряа има само немско едно време е имало алфа. Я вий знаете ли туй Формула 1 ? Че там няма ли хонда и рено, които всеки път губят от мерцедес и ферари?

    Коментиран от #6

  • 4 Гацо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Симфони":

    Дезинформирани хорица не доминира ли VW Polo от години в шампионата?
  • 5 Gost

    3 0 Отговор
    За последните 3 години печели Volkswagen Polo R.
  • 6 Нафърфоренси

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нафарфорий":

    Макларън-Хонда, печелят когато мерцедес са у дупката и ги няма!
    После Макларън-Мерцедес, благодарение на Макларън спечели!
    После забраниха берилия в двг-то на мерцедес за да спечели шушумахер!
    После шампион беше Редбул с двигател Рено!
    Така, че мерцедес и ферари не винаги бият Хонда и Рено!
    Всичко е пари!
    Браун би с дебюта си!
  • 7 CL 500

    3 1 Отговор
    Някои гълъби тука пак накацали и пак с това японското, АМААААН бе! Нямало във ВРЦ немско, хахахха. Е, някой вече ви спомена за багените, дето никои не може ги спре да печелят наред :-) Друг ми говори за история... Ами да поговорим за Ауди Куатро във ВРЦ, а за Ф1 - с МакЛарън-Хонда ли започва историята, хаха! Когато се е създавало това състезание и въобще тоя спорт, къде са били японците - ами като за аграрна държава по това време, явно на оризарника :-) За домашно потърсете историята на марки като Мерцедес, Ауди, Бентли, Ферари. И за последно - кажете в кой шампионат има доминация на японска или френска марка: Льо Ман, ВРЦ, Ф1, Париж-Дакар, кой! На японците им стигат моторите, там доминират, но за автомобили - нееее.

    Коментиран от #8

  • 8 CL 1000 мечтай

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "CL 500":

    Разсъждаваш типично по български гаражно махленски!
    "Когато бенц е правил двигатели, бенве ги е нямало, камо ли за японци"
    Ама и японци и дори бенве, отдавна са задминали скучната пенсионерска прескъпа мерцедесова каручка!
  • 9 CL 500

    3 1 Отговор
    В случая не беседвам и разсъждавам по темата, а обяснявам на някои под мене, като 'Симфони'. Не става ли ясно, че му изяснявам къде, какви марки има в шампионатите, щото ми разправя, че нямало немско във ВРЦ, а точно сега VW няма стигане, не говоря и за други марки като Форд, които за Европа са си немски и т.н. Нали не мислиш, че някой янки разработва Фордовете за ВРЦ :-) Споменавам му и за Ауди във ВРЦ, за останалите шампионати и прочие. За какво мислене ми говориш, излагам само факти.
    Относно дали Мерц е скучен, сигурно си се возил само на Е-класа 150 коня такси :-) Покарай АМГ и ми говори за скука. За усещанията на лукс и ексклузивност няма да говоря. А да наречеш Мерц каручка ... :-) , така возят японските возила ;-) Купи си висок клас нещо немско и ще си промениш възгледите :-)
  • 10 укиоп

    0 2 Отговор
    Имах Майибах и никога не си спомням какво съм правил предишната вечер!....е, радвам се на много челяд поне:))))))))))))999
  • 11 Нафарфорий

    1 1 Отговор
    До коментар #8 от " CL 1000 мечтай":
    Чадо мое,то че японците са задминали мерцедес да, ма само в количеството и цената. Тия японски боклуци, направени от капачки от буркани и тн., с едно две изключения
    са предназначени да се карат докато им мине гаранцията, после стават опасни за живота и поддръжка им става скъпа.
    Така че евтиното е скъпо, а скъпото - евтино.
    Аз и без тва не съм достатъчно богат , за да купувам от евтиното, и без тва не искам.
  • 12 ЖИВКОВ

    0 2 Отговор
    всичките ми познати с немски каручки,возят отвратително и от сервиз не излизат

    Коментиран от #13

  • 13 CL 500

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЖИВКОВ":

    Забавен си :-) Аз пък в сервиз още не съм влизал, след като я взех моята да и сменят консумативите. А, чакай, излъгах, влизам като си сменям гумите летни-зимни и обратно :-)
    За комфорт не ми се отваря дума, особено с актив боди контрола, вози по-добре и от по-стара Ес-класа, която го няма.
    Стига си си измислял, ако наистина имаш такива познати, значи или те, или предишните собственици не са правили навременна елементарна стандартна поддръжка. А за возията - японските, корейските и т.н. си возят като сапунерки. Може би само някой висок клас лексус и някои ситроени могат да говорят за возия, но само до там.