Last news in Fakti

22 Април, 2016 07:15 2 867 3

Renault продаде 50-хилядното електрическо Zoe

  • renault-
  • zoe-
  • продажби-
  • рекорд

Малкият електрически хечбек произвеждан във френския град Флин бе представен през 2013-та и вече може да се похвали със своя 50 хиляден автомобил напуснал завода. Естествено на фона на бензиновите автомобили това е нещо нищожно, но сегментът се разраства главоломно, като през последната изминала година обемът му се е повишил с цели 48%. През нея са продадени и 18 500 автомобила, като това е цели 55% от сегмента във Франция, като в Европа дялът им достига 20%.

По-малкото братче на Nissan Leaf притежава електрически двигател с 22 kwh батерия и с пълен заряд може да измине разстоянието от 210 километра, което за малък хечбек предвиден за предимно градски нужди е напълно достатъчно. За разлика от повечето нормални автомобили пригодени за електрическо задвижване Zoe е разработен да изпълнява само една-единствена функция. Според компанията производител - Renault в Европа вече има над 60 хиляди зарядни станции, като специално във Франция с проекта Corri-Door в разстояние от 80 км по всяка магистрала скоро ще има зарядна станция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    1 5 Отговор
    Като станат по две за яйце и ние ще си купим електрички. За сега трайчо китанчев.

    Коментиран от #2

  • 2 некойси

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    "... когато мулето започне да лети, вероятно и човекът ще може ..." - цитат от писмо до редакция на авиационно списание през 1909-та.

    Коментара ти ми изглежда горе-долу по този начин.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    В линка може да видите защо се търси и какви оферти се предлагат: За нормална употреба без такси и с включено гориво тази кола струва към 300-400лв на месец с предплащане под 1000лв. Е на такива условия и аз бих я карал. У нас пак при Рено, след начисляване на всички дължими такси и предплащане от 8х.лв месечната вноска е над 500лв, по-скоро 600лв. И това е с безплатно паркиране в центъра, безплатно зареждане и без такси.
    На запад има такива добри лизингови оферти, които биха били изгодни за нас българите, да не говорим за тях. Докато не го направят така и у нас няма да се промени автопарка в страната.
    Как може един Каджар в Германия да ти е 1000евро предплата и месечна вноска от 157евро, а у нас не може, при все че колите у нас са по-евтини отколкото в чужбина по нетна цена за търговеца.
    http://myrenaultzoe.com/