Last news in Fakti

12 Февруари, 2005 21:54 3 525 4

Внимание - "ураганът" пристига!

  • jeep-
  • hurrikane-
  • jeep hurrikane

По време на автомобилното изложение в Детройт от Jeep зарадваха почитателите си с доста атрактивни предложения, но безспорно едно от най-интересните бе именно концепткарът Hurrikane. От самото название на возилото е видно, че става въпрос за автомобил с изключително бурен и необуздан нрав, чиято естествена среда за живот са трудностите и препятствията. Ако трябва обаче да се поясни какво точно представлява "стихийното бедствие", създадено от Jeep, то тогава би следвало да споменем, че това е автомобил с висока проходимост, два подвижни моста и два V-образни осемцилиндрови двигателя... Иначе в

дизайнерско отношение

впечатление прави преднамерената сила и агресия, които налагат конструкторите при изработването на външността на американския вседеход. Предницата не оставя никакво съмнение за родовата принадлежност на автомобила, тъй като е издържана изцяло според фирмените канони от последните няколко години, което означава много по-динамичен и безкомпромисен стил и дух. Впечатление правят преди всичко мощните въздухозаборници, графиката на радиаторната решетка, както и чудовищните 21-цолови джанти, изработени от олекотени метални сплави. Що се отнася до всъдеходните умения на Jeep Hurrikane, то той ги доказва с лекота. Двата подвижни моста, разпределителните кутии и няколкото блокиращи диференциала вършат работата си перфектно.

Специфичната конструкция позволява силен наклон на автомобила във всяка една посока без това да става за сметка на устойчивостта и запазването на желаната траектория на движение.

Според специалистите на практика няма терен, местност или препятствие, които Jeep Hurrikane да не е в състояние да преодолее.При изработката на интериора американските конструктори също се отнасят с голяма доза респект към детайла, така че едва ли бихте могли да имате повод за недоволство. Предвид високите амбиции на боеца янките акцентират при направата на салона върху хромираните повърхности и детайлите от алуминий, както и на качествена естествена кожа в тъмни цветове.

За добрия имидж на автомобила се грижат и два двулитрови V-образни осемцилиндрови двигателя, които гарантират мобилизирането на 680 к.с. При оборудването на четириколесното конструкторите гласуват доверие и на шестстепенна механична скоростна кутия, посредством която въртящият момент се предава до четирите колела.

Дори и при скоростта, нещо нетипично за подобен род, също не би следвало да има недоволни. Американският "ураган" се катапултира от 0 до 100 км/ч за доста скромните 6.9 секунди, а пределът на възможностите му пък настъпва едва при достигането на 250 км/ч, тъй като тогава сработва електронното ограничение на скоростта.

Станислав Гавазов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dr00pY

    2 6 Отговор
    TUI KAKVO E VE NA MEN MI MQZA NA NI6TO NE MI MQZA
  • 2 avgo

    7 1 Отговор
    най-доброто нещо за българската 'транспортна мрежа' супер е!
  • 3 MAZDA

    1 0 Отговор
    4ista ludoriq
  • 4 ra22b

    0 1 Отговор
    Krasota, samo jeep mogat da napravqt istinski jeep :D