Last news in Fakti

5 Юни, 2016 22:30 4 944 0

Победителите в планинско "Българка"

  • планинско българка-
  • бфас-
  • сливен-
  • рали
Победителите в планинско "Българка" - 1

В оспорвано състезание по завоите в покрайнините на Сливен водещи към връх Българка, общо 52-ма състезатели и техните автомобили се бориха за ценни секунди и стотни. Уикендът изпълнен с емоции протече с общо 6 манша - 3 квалификационни в съботния ден и 3 състезателни днес. Още вчера рекордът на пистата бе подобрен от притежателя на предишния - Любен Каменов, като днес той отново го намали с близо 2 секунди - 2:32.71. В състезателния ден стартирането бе в обратен ред на времената постигнати преди това и най-бързите тръгваха последни в маншовете. Публиката на това състезание, както обикновенно бе многобройна и на много добро ниво, като това допринесе и за настроението на пилотите, които наистина се раздаваха. Времето в събота бе нестабилно с постоянни леки валежи и в началото долната част на трасето бе мокра, но днес слънцето бе на наша страна, като това доведе и до леко влошаване на времената в последния манш.

Победителите в планинско "Българка"

В генералното класиране победител стана Любен Каменов с общо време от трите манша от 7:40.71, на втора позиция с разлика от трите манша от само на 2.59 секунди се нареди легендата Илия Царски, а на трета позиция с разлика от трите манша от 13.14 бе Христо Манолов. В отборното класиране на трета позиция бе отборът на Джордан Рейсинг, на втора позиция се наредиха Ефко Рейсинг, а на първа отбора на победителя - Каменов Рали Тийм. 

Победителите в планинско "Българка"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА