Last news in Fakti

13 Юни, 2016 11:52 3 453 11

Новият Citroen C3 предпремиерно

  • citroen-
  • c3-
  • c4 cactus-
  • париж 2016

Френското сп. L'Automobile Magazine разкри подробности за следващото поколение на Citroen C3 дни преди официалната премиера на модела. Новият хечбек ще бъде представен на 29 юни и по всичко личи ще бъде умален вариант на екстравагантния C4 Cactus.

Третата генерация на Citroen C3 ще бъде базирана на Peugeot 208 и ще се произвежда в словашкия гр. Търнава с цел намаляване на разходите. Французите нямат нова платформа в този сегмент, а новият акционер DongFeng се нуждае от време за разработката на такова шаси.

Освен сходните дизайнерски черти с външността на C4 Cactus - например оформлението на предницата и корите Airbump, които защитават вратите от повреди - C3 ще се отличава и с подобен минималистичен интериор.

За задвижване са предвидени мотори с мощност от 68 до 110 к.с. Базовият агрегат ще бъде 1.2-литров трицилиндров PureTech. Ще има и нов 1.5-литров дизел.

Citroen C3 ще дебютира на живо пред публика през есента на салона в Париж.

Подробна техническа информация за всички модели на Citroen  ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 1 Отговор
    Кенеф

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 чичо ви

    0 1 Отговор
    Кой ще го кара това??? Щото дизайна на 'кактус' пожъна нечуван успех и решиха да го повторят
  • 4 ауууууу

    1 1 Отговор
    Предлагам нова моделна гама .... Ситроен Квазимодо ....
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Напоследък много зле правят колите. Юк е интересен, но скъп, Кактус е различен, но с ужасна скоростна кутия, макар и да е евтин. Сега пуснаха нов Меган, който няма място за краката на втори ред седалки, не знам как ги мислят. Нисан Пулсар е с чудесно просторен салон, но пък дизайна му е смачкана жаба. Не знам един нов, интресен, евтин и полезен автомобил. Критика има и към модел 3 на тесла с нейния огромен монитор и прост волан, дано го променят за производството.
    Колите стават все по-големи, а вътре са тесни. Каджар е добра кола, симпатична, икономична и просторна - най-доброто на пазара от бюджетните коли разбира се.
  • 6 Монго

    1 0 Отговор
    Искат да подминат Мултипла-то...
  • 7 Fake

    1 1 Отговор
    Немските кенефопоклонници пак казаха тежката си дума . Нищо че тяхните 10-20 годишни немски курници стават само за скрап , нищо че Ситроена е на светлинни години от прокъсаните им галошки . Простаците могат единствено да изкажат некомпетентното си мнение на хора които хабер си нямат от автомобили но пък за сметка на това карат немски кочини които все едно ги е рисувал едноок слон .

    Коментиран от #9

  • 8 Бай Хой

    0 0 Отговор
    Ако бях скучаещ милионер ...предпремиерно бих развеселявал хората по улиците с тоя цирк на четири колела. Трябва да си опериран от всякакво чувство за естетика и хармония, за да си дадеш парите за подобен смях. Дори да се окаже (надали, но хипотетично) най-най-най-надеждният автомобил на годината, не бих се качил в това нещо .... всеки трябва да има поне малко себеуважение.
  • 9 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Fake":

    Като си беден и не можеш да си позволиш хубав немски автомобил, остава само да изказваш некадърното си мнение под всяка статия и да показваш колко си прост и ограничен...няма нужда, ние го знаем това, доказвал си го многократно и продължаваш да го правиш

    Коментиран от #11

  • 10 аз съм

    0 0 Отговор
    За градска кола е екстра.Като гледам базово ще си е с лед фарове,клима,нави.Карайте си дъртите кочини и не се изказвайте.Те пък немските с изключение на много малко модели нали преливат от дизайн.
  • 11 ко рече

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кобрата":

    За хубав немски автомобил ти трябват на 100хилки.Тук става дума за автомобил до към 20хил.лв.При немските само толкова ти трябват за екстрите и то не всички.За тия пари толкова.Има си всичко необходимо да те закара до работата и обратно.Дизайна на едни им харесва на други не.Това е 100-пъти по-добре от една 20 годишна е36-а примерно.