Last news in Fakti

2 Декември, 2006 12:42 5 561 0

Opel Astra 2007

  • opel-
  • astra-
  • opel astra

Отличаващото се със свежи акценти в дизайна и нови, по-компактни, мощни и икономични двигатели ново издание на Opel Astra ще се предлага в представителствата на марката от месец февруари 2007 година. Модернизираният автомобил ще отбележи своята световна премиера в рамките на провеждащото се в Болоня моторшоу, което ще продължи от 7 до 17 декември тази година.

Иначе клиентите на Astra ще могат да избират между единайсет различни двигателя с мощност между 90 и 240 к.с. Гамата от мотори е разширена с два нови високоефективни бензинови мотора с работен обем 1.6 литра и един турбодизелов 1.7 CDTI с директно впръскване Сommon-Rail, които още към настоящия момент покриват и най-строгите екологични норми, които се очаква да бъдат наложени от Европейската комисия в обозримо бъдеще.Новият олекотен 1.6 ECOTEC (115 к.с.) с променливо управление на газоразпределението ще замести бестселъра 1.6 TWINPORT (105 к.с.). С двигателя с мощност 115 к.с. и петстепенната трансмисия Easytronic, Astra се нуждае само от 6.3 литра гориво на 100 километра. Главната причина за предимствата по отношение на разхода се крие в безстепенното променливо управление на разпределителните валове на всмукателните и изпускателните клапани. С тази т.нар. “Cam-Phase” система времето за отваряне на клапаните може да бъде променяно в зависимост от оборотите и натоварването на двигателя с четири клапана на цилиндър с цел постигане на оптимални показатели по отношение на динамиката и разхода на гориво. Новият 1.6-литров турбодвигател (180 к.с.), който е призван да замести 2.0-литровия турбомотор със 170 к.с. и ще се предлага серийно с шестстепенна предавателна кутия, прави впечатление с още по-сериозно намаляване на разхода. В сравнение с неговия предшественик общият разход на гориво е снижен с над 13 процента до 7.7 литра на 100 километра.

Имайки предвид положителните отзиви за модерния стилистичен език на Astra, получени след нейната премиера през 2004 година, дизайнерите са се фокусирали върху фината настройка на детайлите в новото издание, отличаващо се със забележителни елементи в стилистиката на предната и задната част. Версията хечбек с пет врати и комбито Сaravan се отличават с по-широката хромирана лайсна с вградена емблема на Opel. Този отличителен декоративен елемент възприема чупката на V-образния преден капак и я продължава в ламелите на радиаторната решетка, които вече също са хромирани. Фугата на предния капак вече изглежда по-тясна. Динамичните контури на вдлъбнатините за светлините за мъгла включват оптически и предната престилка в общия V-образен ансамбъл. Други нови отличителни белези на Astra са задните светлини във формата на триизмерни блокове, както и блестящите цокли на предните светлини като алтернатива на тонираните такива, запазени за версиите Astra Sport и за бъдещите версии с ксенонови и “завиващи” светлини. Astra GTC вече има предна решетка тип “пчелна пита”, подчертаваща още по-силно спортния характер на версията с три врати. Сaravan вече ще притежава елегантни алуминиеви шини за багажник на покрива.

Интериорът предлага допълнителни хромирани пръстени около регулаторите на климатичната инсталация и аудиосистемата, както и нови декоративни облицовки на арматурното табло и вратите. Нивото на изпълнение Cosmo е допълнено с луксозни повърхности от пиано-лак на централната конзола и декоративните панели. Популярната инфоразвлекателна система CD 30 MP3 от пролетта на 2007 година ще предлага и външна стереобукса за включване на допълнителни музикални източници от рода на iPod.

Новото издание на Astra предлага и множество технологични акценти. Изключително ниво на комфорт и безопасност, например, предлага включената в списъка с допълнително оборудване система на ходовата част IDSPlus с електронен контрол на характеристиките на работа на амортисьорите CDC (Continuous Damping Control). Подобни системи се срещат само в луксозния клас и при елитните спортни автомобили и позволяват свързване и работа в обща мрежа на контролните модули и сензорите на системите ESPPlus, ABS и CDC, които непрекъснато обменят данни и по този начин постигат мигновена оптимизация на настройката на елементите от ходовата част при всяка ситуация или настилка на пътя. Биксеноновата система на предните светлини AFL (Adaptive Forward Lighting) с динамично осветяване на кривата на завоя, отбеляза своя дебют в компактния сегмент на пазара именно при Astra. Новото поколение на модела разполага и с доусъвършенствана система за стабилност при теглене на прикачен товар, която също не се среща толкова често при други марки. Модерната електронна система следи интензивността на силите на поднасяне в комбинацията автомобил-ремарке и действат адекватно на ситуацията, стабилизирайки траекторията на движение посредством дозирано целево прилагане на спирачно усилие в предното ляво или предното дясно колело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА