8 Октомври, 2011 10:28 4 146 0

Още един клонинг на VW Up!

  • vw-
  • up!-
  • seat-
  • mii-
  • skoda-
  • citigo

Малкият представител на Volkswagen, носещ името Up! беше представен по време на отминалото преди дни автомобилно изложение във Франкфурт. Само седмица след автосалона Skoda показа снимки на Citigo, което на практика си е "преоблечен" Up!

 
Сега и испанците от Seat разпространиха фотоси на своята версия, която също се явява клонинг на Up!. Микролитражката под марката на Seat ще носи името Mii, а продажбите и ще стартират в Испания още от началото на 2012-а.
 
В останалата част от Европа Mii ще започне да се продава поетапно, като последните страни ще се сдобият с бройки през есента на 2012 година. Интересното при Mii е, че дизайна и се отличава от близнаците  VW up! и Skoda Citigo.
 
Основните разлики се откриват в предните светлини, радиаторната решетка, която е в стила на останалите модели на Seat и в изменената предна броня. Леко модернизирани са стоп светлините и джантите на автомобилчето.
 
Разликите в салона обаче са минимални. Всъщност тя е само една - волана и по-конкретно емблемата върху него. Новото Seat-че тежи само 854 килограма и ще се предлага с трицилиндров еднолитров двигател с две мощностни версии - 60 и 75 к.с.
 
Подобно на VW up! и Skoda Citigo, и испанското Mii ще разполага със система, предотвратяваща колизии при ниска скорост. Автомобилът ще се оборудва и с портативна мултимедийна система, която изпълнява ролята и на навигатор.
 
Цената на най-малкия Seat на този етап не се съобщава, но предвид факта, че в Германия Up! се предлага за 9 850 евро, а Skoda Citigo ще струва в Европа около 8 000 евро, може да се предположи, че Mii също ще е атрактивен във финансов аспект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА