Last news in Fakti

4 Ноември, 2006 12:52 1 731 2

Вятърът на промяната

  • fiat-
  • bravo-
  • fiat bravo-
  • fiat bravo 2007

През тази седмица от централата на FIAT официално оповестиха, че не особено популярният сред клиентите модел Stilo отива в небитието, за да възкръсне погребаният преди няколко години Bravo. Компактният автомобил се радваше на доста радушен прием сред потребителите, а и продажбите му на вторичния пазар също са убедителни. Нелошите технически характеристики, атрактивната му външност и високото базово оборудване в съчетание с разумната цена, определено наложиха Bravo като един от най-популярните екземпляри с логото на FIAT. Представянето на модернизирания “малък” боец ще се състои на 29 януари следващата година в Рим, а само броени седмици след това ще стартират и продажбите му в дилърските центрове.Надеждите, които апенинците възлагат на Bravo, са повече от значителни. Според ръководството на автомобилния гигант компактното возило трябва да внесе допълнително раздвижване на пластовете в Голфовия клас и да завоюва нови позиции за FIAT именно там, където в последните години отстъплението на марката беше най-голямо.

Италианските конструктори и дизайнери смятат да постигнат, това като дарят своето отроче с изкусителна външност и висока доза функционалност и полезност. Всъщност по отношение на екстериора специалистите от FIAT явно в голяма степен са заложили на черти и елемнти, близки до тези, които са ни познати от Grande Punto. Силно впечатление прави и тясната радиаторна решетка с централно разположено масивно лого на компанията-производител, които се подчертават още по-силно от издължените фарове от плоско стъкло. Под предната броня агресивна позиция заемат покритите със стилна декоративна решетка мощни въздухозаборници, разположени между монтираните допълнителни фарове при мълга. Изпъкналите масивни калници, както и възходящата странична линия, се грижат за елегантния профил на автомобила и очертават динамичен, спортен и агресивен силует.

В задната част на четириколесното акцентът е поставен върху масивните колонки, на чийто фон красноречиво изпъкват и използваните в оборудването LED-светлини. За динамичната нотка се грижи малък спойлер на ръба на задния капак. Хромираните дръжки на вратите в съчетание с хромираните лайсни на всички стъкла са поредният пример за щедростта и радващите клиента “глезотии”, присъщи на италианската автомобилна промишленост.

По отношение на функционалността и комфорта новото Bravo определено разполага с впечатляващи достойнства. На първо място специалистите съумяват да намерят перфектния баланс между компактни габарати и едновременно с това достатъчно простор в салона. Дължината на FIAT Bravo 2007 e 4 340 мм, широчината - 1 790 мм, а височината е 1 490 мм. На практика се оказва, че апенинският миньон е сред най-”едрите” екземпляри в своя клас, като само за сравнение би могло да се посочи, че дължината на вездесъщия Volkswagen Golf V е едва 4 200 мм.

Допълнителните сантиметри в размерите на Bravo са позволили на конструкторите на Fiat да увеличат обема на автомобила и мястото както на предните седалки, така и за пасажерите отзад. Багажникът на Fiat Bravo предлага обем от приблизително 400 литра.

Значително разнообразие властва и при агрегатите. Новата италианска гордост ще се предлага с два съвсем нови бензинови двигатели, оборудвани с турбокомпресори, чийто работен обем е 1.4 литра, а мощността им е съответно 120 и 150 к.с. На почитателите на “нафтовата” магия на разположение ще бъдат два турбодизелови агрегата с обем 1.9 литра и мощност отново от 120 и 150 к.с. Малко по-късно към тях ще се прибави още един нов дизелов мотор с обем 1.6 литра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Angel

    15 0 Отговор
    Bravooooo !!! :P FORZA FIAT !!! :P
  • 2 ФИАТ

    7 0 Отговор
    хубав като всеки ФИАТ !