21 Юли, 2016 11:59 2 655 2

Повече място в новия Juke

  • nissan-
  • juke-
  • murano

Следващото поколение на бестселъра Nissan Juke ще предлага повече простор в салона. Кросоувърчето ще бъде построено на скъсен вариант на платформата CMF-B, която ще се използва и за новата генерация Micra, съобщава Auto Express.

Допълнителното пространство ще бъде постигнато с удължаване на междуосието (базата на сегашния Juke е 2 530 мм) и коригиране на линията на покрива така, че на задните седалки са може да седне и човек с нормални размери. Японците имат амбиции и за сериозен скок в качеството на материалите в интериора.

В дизайна на новия Juke ще бъде влята свежа кръв. Характерните черти на предшественика ще бъдат запазени, но в оформлението ще се усеща стилът на баткото Murano с неговата V-образна радиаторна решетка и плаващи задни колонки на покрива.

Базовата версия на кросоувъра ще се оборудва с 1.0-литрово трицилиндрово моторче. На въоръжение остава 1.5-литровият турбодизел. Най-мощната версия ще разполага със 190 коня от 1.6-литров четирицилиндров турбодвигател. Перспективите пред бензин-електрически хибрид също не са лоши.

Nissan смята да произвежда следващия Juke във фабриката си в Съндърланд независимо от сътресенията, до които може да доведе решението на Великобритания за излизане от Европейския съюз. Пазарният дебют на модела е насрочен за края на 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    И като го направят още по-скъп ще бъде пълна статията. Джук е един от най-скъпите в сегмента, а качеството на интериора е едно от най-слабите. Харесвам го, но цените и ниското качество не си струват.
  • 2

    0 0 Отговор
    Грозен е както преди