Last news in Fakti

23 Юли, 2016 19:00 4 510 5

Следващата Mazda MX-5 от карбон?

  • mazda-
  • mx-5

Според Autocar програмния мениджър на японския производител Mazda - Нобухиро Ямамото, е споделил, че следващото поколение на най-обичания кабриолет в света ще се бори с килограмите. Той се надява това да се случи основно с използването на матeриали, като въглеродните влакна. 

Сегашното поколение представено през есента на миналата година се върна на размерите и килограмите на първия модел от 1990-та, но със значително по-твърдо шаси и повече комфорт. Всъщност това е един от автомобилите в световен мащаб, който още от самото си създаване има ниското тегло, като основен приоритет и предимство. То рефлектира върху управлението, динамиката и съответно големината на двигателите и трябваше да изминат много години, за да бъде прехвърлена борбата с килограмите върху масовото производство.

Джобният кабриолет е може би единственият, който въпреки бумът на всичките размери кросоувъри се справя с продажбите си, но все пак това е и един от най-бюджетните автомобили с падащ покрив и има достатъчно дълга история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    матириали, мисо, пили :)
    Така като се замисля ... значи всеки с компютър може да пише новини.

    Коментиран от #2

  • 2 бучахавестинио

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Добре че поне думичката 'автомобилите' е написана правилно, че нали знаеш .... можеше да е например "афтомобиличи" ..... иначе 'матириали' не звучи толкова добре, като "матряли" да кажем ...., не мислиш ли ?
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Джобният кабриолет е може би единственият, който въпреки бума
  • 4 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Грозна кола,а с карбон още по-грозна.
  • 5 onq s konq

    0 1 Отговор
    Много по-ефектно щеше да е ако я направят от дърво!Ама така е като не питат...