Last news in Fakti

30 Септември, 2006 18:01 2 219 0

Японска импресия

  • subaru-
  • impreza 1.5 r

Новата Impreza 1.5 R разширява гамата на престижната японска марка Subaru, известна с великолепните характеристики на автомобилите си. Вдъхновенa от участието на Subaru в Световния рали шампионат, Impreza 1.5R ще замести версията 1.6TS като отново ще разчита на водещи за Subaru технологии и съвършената система с четири задвижващи колела Symmetrical AWD.

Моделът е уникален в сегмента си. Предимствата му спрямо конкурентите са многобройни. Колата разполага с впечатляващата мощност от 105 к.с., респект буди и специално обновения за модела двигател тип BOXER, а неповторимата комбининация със системата Symmetrical AWD носи не само повече сигурност и контрол, но и повече удоволствие при управление.

Разработеният специално за новия модел мотор е с работен обем 1498 куб. см, с два разпределителни вала в главата, с шестнадесет клапана, със система за активен контрол на клапаните и електронно управление на дроселовата клапа. Максималната мощност се достига при 6 400 об./мин., а пиковата стойност на въртящия момент е 142 Нм. Тягата е с подобрени характеристики, особено в средните и високи обороти. При ниските напредъкът се дължи най-вече на дългия ход на буталата в комбинация с новата конструкция на цилиндровите глави.

Новият агрегат с лекота покрива изиксванията на стандарта за екологичност Euro IV. Консумацията на гориво и отделяните вредни емисии са по-ниски. Разходът в градски условия е 10.4 литра на 100 км, в извънградски - 6.4 литра, а комбинираната стойност е 7.9 литра на 100 км. Моторът е с нова изпускателна система, която е по-малко шумна от предшественика си и не възпрепятства типичния за двигателя BOXER звук. При моделите с автоматична трансмисия допълнително се намалява разходт на гориво. Всички четири колела и двигателят се контролират непрекъснато, за да се осигури най-доброто възможно разпределение на въртящия момент.

Impreza 1.5 R предлага уникално изживяване от управлението, високи осигурителни стандарти както в активната, така и в пасивната безопасност. Стандартната системи за активна безопасност включва постоянно равномерно задвижване на четирите колела - Symmetrical AWD, възможност за избор на намаляващи предавки (версията комби), четириканален ABS, комбиниран с електронна система за разпределение на усилието върху спирачките.

Сред основните системи за пасивна безопасност са пръстенообразната усилената рама, въздушни възглавници за шофьора и спътника до него, триточков колан за средната позиция на задната седалка, специална система за монтиране на детско столче и др.

Новата Impreza 1.5R е с алуминиеви джанти, придаващи є още по-спортен вид, a седан версията има заден спойлер. Автомобилът разполага с електрически регулируеми странични огледала, автоматичен климатик, радио и CD-система, както и множество други подобрения, чиято основна цел е да превърнат управлението на автомобила в удоволствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА