7 Септември, 2016 22:30 5 837 1

Завръщането на една икона - Porsche 924 GTP

  • porsche-
  • 924-
  • gtp

Състезателните машини на Porsche, оставят гуми по световните писти и трасета близо 70 години. Единствената от тях официално състезавала се с британския флаг обаче, е 924 GTP, като полето му за изява не е случайно - 24-те часа на Льо Ман. За целта са създадени само два автомобила, като мощноста при тях идва от нов 2.5-литров четирицилиндров с турбокомпресор K28 и мощност от 426 конски сили. Автомобилът успява да достигне до седма позиция в генералното класиране, като една от причините за това е най-малкото време прекарано в бокса през денонощието на великата надпревара. Колкото и нелеп да е стандартния модел 924, тази машина му вдъхва поне малко привлекателност. Връщането на състезателен автомобил към пълния му блясък винаги ни е било любимо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Като преписвате си превеждайте правилно!!!Иначе става "объркване",като в статията,която сте публикували.
    През 1980 Порше 924 Карера ГТ участва на Ле Ман и се представя доста добре.Колата със стартов номер 4 завъшва на 6 позиция в генералното класиране,а колата от снимката в статията,с номер 2,завършва на 12 място.Двигателя не е 2,5 л. а 2,0 л. с турбо,мощност 320 к.с. и 380 н.м. въртящ момент.Отбора в който са участвали Порше 924 Карера ГТ на Ле Ман не е британски,а немски-Porsche System,пилотите на кола номер 2 са британци.