9 Септември, 2016 12:09 3 591 5

Новата Panamera стана хибрид

  • porsche-
  • panamera-
  • 4 e–hybrid-
  • хибрид-
  • париж 2016
Новата Panamera стана хибрид - 1

Porsche представи хибридна модификация на второто поколение Panamera. Официалната премиера на бензин-електрическата версия 4 E–Hybrid ще се състои на автосалона в Париж в края на месеца.

Новата Panamera стана хибрид

Силовата установка на новия хибрид се състои от 2.9-литров V6 с два турбокомпресора (330 к.с., 450 Нм) и разположен пред трансмисията електромотор със 136 коня и 400 Нм, захранван от акумулатори с увеличен от 9.4 на 14.1 кВтч капацитет. Системната мощност достига 462 к.с. и 700 Нм.

Новата Panamera стана хибрид

За разлика от предишната хибридна Panamera, при която електромоторът се включваше чак когато педалът на газта достигне 80% от хода си, при новия модел тягата на тока се отприщва още с докосването на педала.

Новата Panamera стана хибрид

4 E–Hybrid ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.6 секунди, с 0.9 по-бързо от предшественика. Максималната скорост е 278 км/ч срещу 270 за предишната хибридна Panamera, но в изцяло електрически режим е ограничена на 140 км/ч.

Новата Panamera стана хибрид

При по-внимателно боравене с газта, пробегът на ток достига 50 км (30 за предшественика). Според Porsche разходът на бензин в комбиниран режим е само 2.5 л/100 км. 12.3-инчовият сензорен екран на арматурното табло показва информация за работата на хибридната установка, оставащия пробег, разхода на електроенергия и ефективността на системата за рекуперация.

Новата Panamera стана хибрид

Европейските продажби на новата хибридна Panamera започват в средата на април догодина. Цените на модела в Германия стартират от €107 500.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мм84

    2 0 Отговор
    2.5 литра на 100 километра. Това е смехотворно. Тази машина няма как да падне под 10 литра на 100 км, което пак не е лошо за такава машина. Новата панамера изглежда доста по-добре от предишната, въпреки, че няма грандиозни разлики, но вече прилича много повече на истинско порше.
  • 2 гост

    1 1 Отговор
    Колкото голф ГТЕ от заречени 2,5л разходва 6,5л, толкова и това голямо купе натрупано с електромотори, батерии, турбини и кулерри ще нарчи 2,5л. И стандартно да намекна, че новата Тесла 100кв струва толкова, минава истински 600км, ускорява почти два пъти по-бързо и зарежда безплатно. Ако искаш да си купиш икономична кола, защо да купваш хибрид като може да е следващото ниво истинска електричка.
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Единствения шанс за "хибрида" е ,че Тесла е разпродадена за години напред , но скоро ще имат достатъчно капацитет , та да побързат с " Mission E " , ако не смятат да гледат отстрани
  • 4 Пеши

    0 0 Отговор
    2,5л на 100 в комбиниран режим го разбирам като минаваше 50 км на ток и следващите 50км на бензин с два и половина литра , което пак не е възможно.
    Много взеха да лъжат напоследък ....
  • 5 Ivo

    0 0 Отговор
    Ще се продава заради марката