Last news in Fakti

26 Септември, 2016 05:30 22 638 4

Трицилиндрова Honda вдигна 421 км/ч

  • honda-
  • рекорд-
  • s-dream
Трицилиндрова Honda вдигна 421 км/ч - 1

Прототипът Honda S-Dream направи нов световен рекорд за скорост в своята категория, класифицирана от FIA. На соленото езеро Боневил автомобилът успя да достигне 421.59 км/ч. на дистанция от един километър.

Така S-Dream се превърна в най-бързата Honda в историята на марката. До този момент рекорда за скорост на автомобил Honda се държеше от болида от Формула 1 BAR Honda, който е снабден с V-образен десетцилиндров двигател.

Любопитното при Honda S-Dream е, че задвижващият агрегат е трицилиндров с работен обем 660 кубически сантиметра. Този мотор се монтира в серийната Honda S660, но тук е доста модифициран.Трицилиндрова Honda вдигна 421 км/ч

Инженерите (екип от 16 души) започват проекта Bonneville Speed Challenge през 2015 година и освен свръхаеродинамичната форма на прототипа форсират двигателя до 200 конски сили (при S660 мощността му е 64 коня).

За целта алуминиевият блок на двигателя е заменен със стоманен. Още от промените по него включват монтиране на нови бутала, нов колянов вал и клапани. Окачването и каросерията са разработени специално за скоростния прототип.

В един от опитите си колата Honda S-Dream достига скорост от 428.1 км/ч., но не може да го повтори, което е нужно за регистриране на рекорда. Така постижението остава 421.59 км/ч. Вижте го.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЛОЯНОВ

    0 0 Отговор
    3 Цилиндара ама да що не ги покажат тия 3 цилиндара единия колкото 17 инчов монитор както при кола и камион v8 от v8 има 100км разлика

    Коментиран от #2

  • 2 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАЛОЯНОВ":

    Калоянов, нали са написали, че е 660 кубиково 3 цилиндрово моторче. Наистина е чудно как само с 200 коня успяват, явно тук се доказва колко огромно е влиянието на триенето - аеродинамика, може би и специални гуми. Ясно е, че над определена скорост всеки км/час отгоре се постига с далеч по-нарастваща мощност, заради съпротивлението. Теглото и аеродинамиката са определящи.
  • 3 Шайзе

    0 0 Отговор
    HONDA-THE POWER OF DREAMS!
  • 4 Zorgenberg

    0 0 Отговор
    Ima flama na turskite i 6tati nai golemi pazar za honda