Last news in Fakti

31 Октомври, 2011 10:41 2 539 12

Немците не искат ограничения на скоростта

  • ограничение-
  • скорост-
  • закон-
  • германия-
  • ангела меркел

82% от автомобилистите в Германия се обявяват категорично против предложенията за ограничаване на максималната скорост по пътищата на страната, сочат данни от онлайн проучване. Немците вече са се организирали в инициатива срещу идеите на Немската социалдемократическа партия, Зелените и Левицата да бъде въведен лимит от 130 км/ч по магистралите.

Предложенията на левите и еколозите срещат яростен отпор най-вече заради самочувствието на германците на автомобилна нация номер едно в света и една от малкото държави, по чиито аутобани има участъци без никакви ограничения на скоростта. Каузата "130 - Не, благодаря!" очаква събирането на 100 000 гласа на сайта си с идеята да връчи списъка лично на канцлeра Ангела Меркел и транспортния министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас Велики

    3 0 Отговор
    Е неее! Кво ще ги правят сичкото Брабуси, G-powerи, Поршета...
  • 2 Скарлет Монтани

    2 0 Отговор
    Особенно при немците няма смисъл от ограничаване на скоростта... имат пъища като самолетни писти
    А даже и в българия би трябвало да се вдигне ограничението от 130 на поне 150 - 160 на места !!!
  • 3 GTI

    0 2 Отговор
    И в Б-я не трябва да има ограничения. Къде ще си карам бързия Голф,а?
  • 4 MASTERCARD

    0 1 Отговор
    Protiv ...
  • 5 Георги Георгиев

    1 0 Отговор
    И в България трябва да се свали ограничението по магистралите. Къде Гоуфърите ще си тормозят фуражомелчиците???
  • 6 EmpEroR

    0 1 Отговор
    Защо се забави строежа на магистрала Люлин(София-Перник)? Заради Голф лентата! Сега чакаме Б.Б. да построи още магистрали за 200+л
    П.С. И аз карам голф, много върви, ама не знам до колко, щото още не съм намерил магистрала у нас за повече от 290км/ч.
  • 7 ГОШО

    1 0 Отговор
    И аз искам да няма ограничения в БГ и да си карам колата спокойно,ама също така искам да има РЕАЛНИ технически прегледи като Немските за да се спрат голфувете от движение :)))
  • 8 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Не само Голфчета има за спиране, да не дискриминираме една или друга марка. В предния пост се шегувах. Реално няма лоши коли, има собственици, които се грижат в различна степен за поддръжката им. И много голям процент на финансово несъстоятелни хора, които не можем да си купуваме нови коли.
  • 9 Kobester

    0 0 Отговор
    Стига с тия голфове бе еиииииии, значи, голф та голф. Ми да, малка, що годе спортна и бърза кола е, кво толкова??? Всички я плюете а всички я карате, смешно е.
    А иначе и аз съм за да се махне това ограничение и в България. За какво са ни коли по 250-300 коня и нагоре като ограничението е 130 и докато натиснеш педала на газта вече си ги подминал. Да го направят 80 градско, 110-20 по големните булеварди(като цариградско) и 200 на магистрала и няма да има никакви проблеми.
  • 10 JET LI

    1 0 Отговор
    Eто едно нещо което тpябва да взаимстваме от немцитe.Айде сега и ние да създадем такава стpаница във фейсбук.
  • 11 tedavenger

    0 0 Отговор
    Няма смисъл да се вдига разрешената скорост. И в момента по нашите магистрали масово се кара със 100-120км. Хората пестят гориво. високата скорост рязко вдига разхода и замърсяването.
  • 12 330i

    0 0 Отговор
    50 градско, 90 извън --- това са км за руските кошници, в града както и да е, ама извън него може съвсем спокойно да се вдигне летвата, и без това всички караме с повече, пък и има логика за различните коли да е различна скоростта, щото примерно моята е с ABS и големи гуми и с голям спирачен апарат (по-малки от 17-ки джанти не влизат) и спирачния ми път ще е много по-малък, да не кажа в пъти, от една малка кола с тънки и малки гуми и без ABS, да не говорим пък за руските